Gemeente Valkenswaard

voor hulpdiensten en werf

Locatie voor hulpdiensten en werf

Eind 2006 heeft het college besloten om in het ontwerpbestemmingsplan 'Valkenswaard -Zuid' geen locatie op te nemen voor vestiging van brandweer, gemeentewerf, GHOR (= Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) / ambulance, politie en Ergon (nu nog locatie sportpark Den Dries), en in een apart traject nader te onderzoeken welke locatie het meest geschikt is voor een dergelijke vestiging, kortweg BGGP-locatie genoemd.

In 2007 is een 13-tal locaties beoordeeld en daaruit zijn twee locaties gekomen waarvoor vervolgens een opdracht is gegeven om de haalbaarheid te onderzoeken. Het ging om de locatie Esteves aan de Geenhovensedreef 22 en de locatie bestaande gemeentewerf en brandweerkazerne aan de Emmalaan/Maastrichterweg.

Onlangs heeft de gemeente in principe overeenstemming bereikt met de eigenaar van Geenhovensedreef over de aankoop van deze locatie. Op dit moment worden de afspraken contractueel vastgelegd. Inmiddels heeft de eigenaar bij de provincie een aanvraag ingediend voor een bodemsaneringsplan. Afgesproken is dat dit saneringsplan en de daadwerkelijke sanering voorwaarden zijn voor de grondaankoop.

Over de locatie Emmalaan/Maastrichterweg, die eveneens in beeld is geweest, wordt momenteel overleg gevoerd door gemeente, de eigenaar van locatie Geenhovensedreef en de eigenaar van 'Engelse drop-gebouw' aan de Maastrichterweg om die locatie in de toekomst te gaan ontwikkelen als woningbouwlocatie nadat gemeentewerf en brandweerkazerne zijn verplaatst.

Naar verwachting zal in december het voorstel tot grondaankoop aan de raad voorgelegd kunnen worden.