Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 19-09-2008

Fietser en bromfietser botsen

MONTFOORT Op de Heeswijk zijn donderdag 18 september een fietser en bromfietser met elkaar in botsing gekomen. Omstreeks 08.10 uur fietste een 13-jarige jongen uit Nieuwegein met naast hem twee andere fietsers, over het fietspad in de richting van Montfoort. Een 36-jarige bromfietsbestuurster uit Montfoort reed op dat moment ook over het fietspad richting De Meern. Beide weggebruikers raakten elkaar en belandden op het wegdek. De jongen is met nekletsel naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd en de vrouw is met nekletsel naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd.

Aangehouden voor bedreigen agent

MAARSSEN In Antilopespoor is een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij een agent bedreigde.

Omstreeks 15.35 uur stond een aantal agenten in Antilopespoor vanwege een aanrijding met een politieauto en een bromfiets. De aanrijding was het gevolg van een korte achtervolging en het feit dat een bromfietser slalommende bewegingen maakte om aan de controle van de politie te ontkomen. De 19-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 17-jarige bijrijder uit Maarsen droegen geen helm. De aanrijding die volgde leverde alleen schade op, geen gewonden.

Een groep jongeren gedroeg zich hinderlijk op de plek van de aanrijding en er ontstond een gespannen sfeer. De agenten vorderden de jongeren om weg te gaan. Omdat ze hieraan geen gehoor gaven, duwden de agenten de jongeren weg. Eén van de jongens, een eveneens 19-jarige Utrechter, bedreigde ten overstaan van de andere jongeren één van de agenten. Hij is aangehouden. Tijdens zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij is in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

BREUKELEN Op het Zandpad, de Brugstraat en de Kerkbrink heeft de politie donderdag 18 september een verkeerscontrole gehouden. Tussen 10.15 en 11.30 uur zijn negen bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van de snelheidslimiet van 50 km/uur (4), het negeren van de geslotenverklaring (4) en het niet dragen van de autogordel (1).

Verkeerscontrole

WOERDEN Op de Polanerbaan heeft de politie donderdag 18 september van 11.45 tot 12.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Negen automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de snelheidslimiet van 50 km/uur overtraden. Twee omdat ze geen autogordel droegen. De bestuurder met de meeste haast reed 80 km/uur.

Fietser onder invloed

MAARSSEN - Omdat hij zo schrok van agenten, kwam een 21-jarige Maarssen met zijn fiets ten val en liep hij tegen de lamp voor rijden onder invloed. Donderdag 18 september omstreeks 22.55 uur waren agenten in Valkenkamp bezig met het afhandelen van een verkeersongeval. De 21-jarige man kwam voorbij fietsen, schrok van de politie en remde hard. Hij viel door eigen toedoen en raakte vermoedelijk een geparkeerde auto. De agenten vroegen of het goed ging met de man en roken een behoorlijke alcohollucht. Ze lieten de man blazen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 755 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

MAARSSEN In Valkenkamp is een 30-jarige motorrijder uit Doorn gewond geraakt nadat hij onderuit ging. De man reed donderdag 18 september omstreeks 22..35 uur uur over een drempel en trok daarna op. Door mest of aarde op de weg, raakte de man in een slip en kwam hij ten val. Omstanders en agenten verleenden eerste hulp. De man is met pijn in zijn rug per ambulance naar het UMC vervoerd.