Leiden - Vandalen laten spoor van vernielingen achter

Getuigen gezocht

Leiden, 18-09-2008 o Vandalen hebben in de nacht van woensdag 17 naar donderdag 18 september een spoor van vernielingen achter gelaten in Leiden Noord.

Op zes verschillende plaatsen gingen stenen door de ruiten van autos en gebouwen. Op basis van getuigenverklaringen denkt de politie dat de vernielingen zijn aangericht tussen 23.00 en 02.00 uur. De politie is op zoek naar de dader(s). In verband hiermee zoekt de politie naar mensen die mogelijk iets gezien hebben van de vernielingen of de vandalen. Zij worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Leiden Noord via 0900-8844.

Vijf van de zes vernielingen vonden plaats in de Merenwijk. Van een schoolgebouw aan het Broekplein sneuvelden vier ruiten. Daarbij liepen meubels en stoffering ook schade op. Aan de Veenbes sneuvelden twee ruiten van de centrale hal van een flatgebouw. Aan de Takwier en de Vederwier werden van twee geparkeerde autos elk een autoruit ingegooid en liep één van de autos ook plaatschade op. Ook een ruit van een voor het politiebureau aan de Pelmolen geparkeerde politieauto moest het ontgelden evenals een ruit van het bureau. Buiten de Merenwijk sneuvelde een ruit van een gezondheidscentrum aan de Berhardkade.