Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 19-09-2008

Gekantelde vrachtwagen op oprit A28

HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een vrachtwagen op de oprit A28 in de richting van Meppel gekanteld. De 19-jarige bestuurder uit Den Ham (OV) verklaarde tegenover de politie dat de trailer door onbekende oorzaak begon te slippen. De vrachtwagen werd daardoor de berm in gedrukt en kantelde uiteindelijk. De chauffeur raakte niet gewond. De lading van de vrachtwagen bestond uit karren met brood. Door dit ongeval werd de oprit een paar uur afgesloten. (08-172162)

Politie controleert het verkeer

RODEN De politie heeft donderdagochtend het verkeer gecontroleerd op de Dreesdestraat. Er werd drie keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de verplichte autogordel. De politie schreef ook een bekeuring uit voor het niet in orde hebben van de verplichte APK. (08-171934)

COEVORDEN De politie heeft donderdagavond op verschillende locaties in de omgeving van Coevorden en Nieuw Amsterdam gecontroleerd. In totaal werden 110 blaastesten afgenomen, niemand was in overtreding. Vijf automobilisten hadden de papieren niet op orde en kregen daarvoor een bekeuring. Zeven personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel. (08-172138)

ASSEN De politie heeft donderdagavond gecontroleerd op fietsverlichting in de omgeving van de Assen. In totaal werden 21 bekeuringen uitgeschreven. (08-172127)

Verkeersongevallen met letsel

GASSELTERNIJVEEN Op de Hunzelaan is donderdagmiddag een 43-jarige vrouw uit Gieten gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De vrouw zat als inzittende in een personenauto. De personenauto werd bestuurd door een 44-jarige automobilist uit Gieten. Deze was door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met een 63-jarige automobilist uit Stadskanaal. (08-172081)

ELP Op de Zwiggelterweg is donderdagavond een 48-jarige automobiliste uit Elp betrokken geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De vrouw raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De automobiliste kwam met haar auto in een weiland tot stilstand. Met letsel aan haar gezicht werd de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (08-172086)

Politie onderzoekt koperdiefstal

ASSEN Deze week is namens een zorgcentrum aan de Vredeveldseweg aangifte gedaan van diefstal van koper. Vanaf het dak is ongeveer zeventig meter koperkabel gestolen. De schade bedraagt ongeveer 1500 Euro. De politie onderzoekt deze zaak. (08-171842)

Politie waarschuwt voor afplakken bewegingsmelders

RODEN Bij de politie kwam deze week een melding binnen dat in een bedrijf mannen waren betrapt bij het afplakken van bewegingsmelders. Meteen daarop waren ze op de vlucht geslagen. In het betreffende bedrijf zijn meerdere afgeplakte bewegingsmelders aangetroffen. De politie wil met dit bericht bedrijven attent maken op deze activiteit van potentiële inbrekers. De politie vraagt ook aan bedrijven om, als ergens afgeplakte sensoren worden aangetroffen, dit bij de politie te melden.

Politie onderzoekt snelkraak

EMMEN Donderdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Oosterbracht. De daders hebben zich met grof geweld toegang verschaft tot het pand, waarna een aantal nieuwe GSMs zijn gestolen. De politie onderzoekt deze inbraak, die even voor middernacht plaatsvond. (08-172136)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Donderdagmorgen werd een 19-jarige vrouw betrapt bij de diefstal van een pakje sigaretten in een supermarkt aan de Statenweg. Ze werd aangehouden en kreeg een boete van 150 Euro opgelegd. (08-171857)

HOOGEVEEN Donderdagmiddag zijn twee 14-jarige jongens uit Hoogeveen aangehouden. Dit nadat ze waren betrapt bij de diefstal van geld uit een potje in de toiletten van een winkel in de Hoofdstraat. Tegen de twee wordt een proces-verbaal opgemaakt. (08-172005)

KLAZIENAVEEN In een supermarkt aan het Van Echtenskanaal is een 41-jarige vrouw uit Altenberge (D) aangehouden. Ze was aan het goochelen geweest met afprijsstickers, die ze op niet afgeprijsde artikelen had gepakt. Daarna had ze deze spullen bij de kassa op de band gezet om ze voor de lagere prijs af te rekenen. Winkelpersoneel doorzag de truc en waarschuwde de politie. Na verhoor kreeg de vrouw in overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 130 Euro opgelegd. (08-172066)

EMMEN Donderdagavond is een 22-jarige man uit Ter Apel betrapt bij de diefstal van twee pakken koekjes. Dat vond plaats in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. De man kreeg een boete van 150 Euro opgelegd. (08-172079)

SCHOONOORD Donderdagavond pikte een 53-jarige vrouw uit Schoonoord een portemonnee mee uit een supermarkt in de Tramstraat. Ze werd daarbij betrapt en kreeg een proces-verbaal. (08-172089)

Man aangehouden wegens poging tot doodslag en bedreiging

EMMEN Donderdagmiddag heeft de politie een 29-jarige man uit Schoonebeek aangehouden, nadat deze met zijn auto op een bromfietser was ingereden. Rond 14.00 uur reed de verdachte in zijn auto, een rode Peugeot, het parkeerterrein aan het Willinkplein op. Toen de slagboom voor hem omhoog ging, reed een 42-jarige Emmenaar op zijn bromscooter er achteraan. Daar was de verdachte het kennelijk niet mee eens want hij stopte direct en stapte uit de auto. Daarop ging hij tekeer tegen de scooterrijder en sloeg hem tegen zijn helm. Direct daarna stapte hij in en reed, aldus de scooterrijder, met volle vaart achteruit. De bromfietser moest op de stoep springen om niet te worden overreden. Daarna zette de man zijn auto in de parkeerkelder. De scooterbestuurder belde de politie, die samen met hem in de parkeerkelder ging kijken en de bewuste auto aantrof. De verdachte kwam net aanlopen en is aangehouden. (08-171986)

Bloedproef vanwege mogelijk gebruik GHB achter stuur

EMMEN Donderdagnacht heeft de politie een 29-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden. Hij reed slingerend over de Hondsrugweg en de Dordsestraat. Daarbij reed hij tot drie keer toe door een rood verkeerslicht. Uiteindelijk zette hij de auto aan de kant en kon worden aangehouden. Aan het bureau is een bloedproef van hem afgenomen, vermoedelijk wegens gebruik van GHB. De politie heeft een flesje vloeistof in beslag genomen, dat wordt onderzocht. De bijrijder, een 25-jarige man uit Tweede Exloërmond, is ook aangehouden. Hij had een groot mes bij zich, en in de auto lagen diverse inbreekwerktuigen. Alles, inclusief de auto, is in beslag genomen. De politie stelt een verder onderzoek in. De beide mannen zijn ingesloten. (08-172139)

Agressieve man na overlast aangehouden

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie een 45-jarige man aangehouden. Hij had in het Forum en op het Koopmansplein meerdere mensen lastig gevallen en uitgescholden. Toen agenten daar aankwamen, zijn ze door meerdere mensen hierover aangesproken en is de bewuste man aangewezen. Daarop werd hij aangehouden, waarbij ook de agenten de huid werd vol gescholden. De man bleek een GGZ-patient, die met een machtiging was opgenomen, maar die af en toe zonder begeleiding weg mocht. Hij is overgedragen aan de zorginstelling die hem in huis heeft. (08-172026)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280