Gemeente Cromstrijen


Onderzoeksresulaten onderzoek herbestemming Numansgors bekend

(19-09-2008)

De resultaten van het onderzoek naar de mogelijkheden van herbestemmen van het recreatiepark Numansgors zijn bekend. Het onderzoek is uitgevoerd door professor Priemus en ingenieursbedrijf Oranjewoud. Professor Priemus adviseert de gemeente Cromstrijen om de woonfunctie van Numansgors onvoorwaardelijk te erkennen. De gemeente moet zich daarbij inzetten om hiervoor de volledige medewerking te krijgen van de provinciale en nationale overheid.

Tien voorwaarden
In 2004 besloot de gemeenteraad van Cromstrijen dat zij een herbestemming van het recreatiepark Numansgors wil toestaan mits wordt voldaan aan tien voorwaarden. De voorwaarden hebben onder andere betrekking op de gebieden veiligheid, wonen, milieu en financiële haalbaarheid.

Onderzoeksresultaten
Het onderzoek startte op 15 juli 2008. Met de onderzoekers sprak de gemeente af dat de onderzoeksresultaten deze week bekend werden. Vanwege het korte tijdsaspect zijn de diverse onderzoeksrapporten nog niet volledig en zijn de resultaten in concept gereed.

Hoofdconclusie professor Priemus en Oranjewoud
De hoofdconclusie van het onderzoek is in concept geschreven. Hierin adviseert professor Priemus aan de gemeente om de woonfunctie van Numansgors onvoorwaardelijk te erkennen. De gemeente moet zich daarbij inzetten om hiervoor de volledige medewerking te krijgen van de provinciale en nationale overheid.

Standpunt college burgemeester en wethouders
Omdat de onderzoeksresultaten in concept gereed zijn, kan het college nog geen definitief standpunt innemen. Wel is het college blij met het onderzoek dat is uitgevoerd. In een korte tijd is er goed werk verricht. Het college is het eens met de concepthoofdconclusie, maar wil nog wel een aantal punten ter verduidelijking uitgezocht hebben. Zodra de definitieve resultaten bekend zijn (naar verwachting 30 september), bereidt het college een voorstel aan de gemeenteraad voor. De woners en eigenaren van de woningen in Numansgors en de Vereniging van Eigenaren Numansgors kunnen hierop een reactie geven. De raadsleden nemen de reacties mee om te komen tot een besluit op dinsdag 16 december 2008.

Meer informatie over Recreatiepark Numansgors en het onderzoek > Recreatiepark Numansgors