Politie Zuid-Holland-Zuid

19/9 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 19-09-2008 o Persberichten district II

FIKSE AANRIJDINGEN OP A-15
GORINCHEM - Op vrijdagmorgen 18 september heeft op de rijksweg A-15 ter hoogte van Gorinchem in beide richtingen een aanrijding plaatsgevonden.
Een 39-jarige man uit Oldenzaal reed met een busje richting Rotterdam ter hoogte van Gorinchem op de linkerrijbaan, toen hij tegen de vangrail aanreed. De man wilde weer op de juiste weghelft komen waarna hij de macht over het stuur verloor, een aantal keren over de kop sloeg en tegen de vangrail op de rechterweghelft tot stilstand kwam. De man raakte wonder boven wonder niet gewond. Zijn busje raakte totalloss. Bij de manoeuvre raakte hij een vrachtwagen. De bestuurder hiervan, een 35-jarige man uit Nieuw-Lekkerland, raakte daarbij niet gewond.
Op de andere weghelft, richting Nijmegen, ontstond door het ongeval een kijkersfile. Een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam remde voor de file waarna een 83-jarige man uit Den Haag niet op tijd kon stoppen. Er ontstond veel schade aan zijn auto en de 83-jarige bestuurder werd door de ambulance lichtgewond met gekneusde ribben en ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

AANGEHOUDEN NA MISHANDELING VAN JONGEN
GORINCHEM Een 17-jarige jongen en een 20-jarige man, beiden uit Gorinchem, zijn op donderdagmiddag 18 september aangehouden nadat ze een 14-jarige jongen uit Herwijnen hadden mishandeld. De jongen werd na schooltijd op de Banneweg op zijn fiets klemgereden door beide verdachten en werd bij de keel gegrepen en in zijn gezicht gestompt. De jongen liep een bloedneus en zwellingen in zijn gezicht op. Hij is teruggereden naar school waar de politie werd gebeld. Op basis van de signalementen konden beide verdachten worden getraceerd op hun huisadres. Zij bleken daar niet aanwezig te zijn waarna de vader van een van de verdachten telefonisch aan zijn zoon doorgaf dat ze zich op het politiebureau moesten melden. Dit gebeurde waarna beiden werden aangehouden. Ze bekenden hun daden en werden heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

BEROVING PINPAS: POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM Op donderdagmiddag 18 september heeft een 85-jarige man uit Gorinchem aangifte gedaan van beroving van een pinpas. De man wilde op dinsdagmiddag 16 september tussen 15.30 uur en 16.20 uur geld opnemen bij een pinautomaat aan de Wijnkoperstraat bij het Piazza Centrum. Een onbekende man overrompelde de 85-jarige door over de schouder op de toetsen van het pinautomaat te drukken.
De man werd opgewacht door een vrouw waarna beiden het Piazza Centrum inliepen. De geschrokken man dacht dat het pinautomaat niet werkte omdat hij zijn pinpas niet terugkreeg uit het automaat. Daarna bleek hij was beroofd van zijn pinpas. Nog voordat de pinpas kon worden geblokkeerd, werd al duizend euro van de rekening gehaald.

De politie zoekt getuigen van de beroving en is op zoek naar een vrouw die achter de man in de rij heeft gestaan om ook te pinnen. Zij is mogelijk getuige geweest van het voorval en kan de politie voorzien van belangrijke informatie. Ook andere getuigen kunnen zich melden. De politie is hiervoor bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN NA AANRANDING
SLIEDRECHT Een 31-jarige man uit Leerdam is op donderdagmiddag 18 september op het station in Sliedrecht aangehouden nadat hij in de trein onzedelijke handelingen verrichte. De man liep op het station in Dordrecht langs diverse bankjes en ging naast een 17-jarig meisje uit Sliedrecht zitten. Zij voelde zich na intimiderende blikken van de man ongemakkelijk en besloot op een ander bankje te gaan zitten. Zowel bij het instappen als in de trein zelf raakte de man haar op een onopvallende wijze aan waardoor andere passagiers dit niet zagen. Het meisje zocht daarop de steward van de trein op, waarna de trein bij station Sliedrecht werd stilgezet. De politie kon de man direct arresteren en meenemen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Het meisje heeft aangifte gedaan tegen de man.

ALCOHOLCONTROLE
SLIEDRECHT Op donderdagavond heeft de politie in samenwerking met het KLPD een alcoholcontrole gehouden op de afrit Wijngaarden. Meer dan 500 bestuurders werden gecontroleerd waarbij 7 personen een boete kregen voor het rijden onder invloed van alcohol. De hoogst geblazen waarde bleek 490 ugl (= ongeveer 1,0 promille).