Politie Zuid-Holland-Zuid

19/9 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 19-09-2008 o Persberichten district I

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft donderdag 18 september op de Krispijnseweg een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man sloeg zijn vrouw tegen haar wang en haar keel. Het slachtoffer, een 19-jarige vrouw uit Dordrecht heeft aangifte gedaan. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld en nog wordt gehoord.

ZWIJNDRECHT Op donderdagmiddag 18 september heeft de politie een 34-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De man sloeg zijn vrouw met een schoen tegen haar hoofd. De vrouw werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Na de behandeling kon ze weer naar huis. De man werd aangehouden op het politiebureau aan de Burgemeester de Bruinelaan waar hij zich meldde nadat zijn vrouw aangifte had gedaan. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

TEVEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS KWIJT
ZWIJNDRECHT Het rijbewijs van een 61-jarige man uit Zwijndrecht is op donderdagmiddag 18 september ingevorderd. De man trok de aandacht van een surveillerende agent toen hij met zijn auto over de Duivenvoorde reed. De man werd staande gehouden waarna de blaastest resulteerde in een Fail. Op het politiebureau blies de man 1,95 promille (850 ugl). De politie vorderde zijn rijbewijs in.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT Op de Krispijnseweg hebben politieagenten op donderdagavond 18 september een verlichtingscontrole gehouden. Veertien fietsers werden bekeurd voor het rijden zonder verlichting, een persoon voor het negeren van een rood verkeerslicht. Nu het vroeger donker wordt levert fietsen zonder verlichting al snel onveilige situaties op. De politie is dan ook alerter op fietsers die hun fiets niet goed op orde hebben.