Persberichten Eemland noord, 12.15 uur

Utrecht, 19-09-2008

Politie zoekt slachtoffer SOEST De politie is op zoek naar een vrouw die afgelopen zomer slachtoffer is geworden van een beroving.

De politie hield deze week in een onderzoek naar een beroving van een vrouw op 31 juli jl. op de Vredehofstraat een aantal verdachten aan. In de verhoren werd verklaard dat de verdachten nog een andere oudere vrouw hadden beroofd. De politie heeft echter geen aangifte van deze beroving ontvangen.

De beroving zou tussen half juli half augustus 2008 in de omgeving van winkelcentrum Overhees hebben plaatsgevonden. De onbekend gebleven bejaarde vrouw zou beroofd zijn op een warme dag, na haar bezoek aan een cafetaria in winkelcentrum Overhees. Drie jongens achtervolgden de vrouw te voet en beroofden haar op de Di Lassostraat van haar boodschappentas. Daarna renden ze weg naar het park Hondsbergen, waar ze de tas achterlieten en de inhoud meenamen. De bejaarde vrouw kwam tijdens de beroving volgens de verdachten verward over. Dit zou met haar leeftijd te maken kunnen hebben.

De politie is op zoek naar het slachtoffer en/of eventuele getuigen. Aan hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord, op tel: 0900-8844.

Snelheidscontrole
SOEST De politie heeft donderdagmorgen en -middag 18 september op de Maarschalkersteeg bij de wegwerkzaamheden een snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun. De maximumsnelheid is daar 30 km/uur.

Er werd gecontroleerd van 10.40 uur tot 11.25 uur en van 13.45 uur tot 14.15 uur. s Ochtend reed slechts 1 bestuurder te hard en wel 46 km/uur. Die kreeg een bekeuring. s Middags hield iedereen zich keurig aan de snelheid.

Iets te veel alcohol
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft donderdagmiddag 18 september een 51-jarige man uit Ede aangehouden die onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

De man had die middag om 13.20 uur twee fietsers gesneden en de politie werd erbij gehaald. De man rook naar alcohol en in zijn auto lagen een paar lege bierflessen. De blaasproef viel negatief voor de man uit en hij moest mee naar het politiebureau. Daar kreeg bij een rijverbod voor 2 uur.

Aangehouden bij controle
BAARN De politie heeft donderdag 18 september, om 14.50 uur, bij een controle op de Amsterdamsestraatweg een 23-jarige man uit Huizen aangehouden, die zijn rijbewijs niet bij zich had en ook geen ander identiteitsbewijs kon tonen. Zijn verklaring hiervoor was een onsamenhangend verhaal. Nadat in het politiebureau zijn identiteit was vastgesteld, werd de man met twee bekeuringen op zak weer vrijgelaten.

Te veel op
BAARN De politie heeft in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 september op de Balidwarsstraat een 40-jarige vrouw uit Baarn aangehouden die met haar auto op de Javalaan tegen het verkeer in reed en bovendien te veel alcohol had gedronken.

De politie liet de spookrijdster die nacht om 01.45 uur stoppen. Omdat de blaastest voor haar negetief uitviel, moest de vrouw mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 835 ug/l uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.