Stichting WPC adviseert polishouders voorlopig niets te tekenen

19/09/2008 13:29

Stichting Woekerpolis Claim

Twijfels over toereikendheid compensatie Aegon

Amsterdam 19 september 2008- De stichting WPC (Woekerpolis Claim) is blij dat nu ook verzekeraar Aegon heeft aangegeven haar klanten met een beleggingsverzekering te willen compenseren, maar betwijfelt of de regeling die de verzekeraar vandaag naar buiten heeft gebracht toereikend is. Het compensatiebedrag valt namelijk voor de AEGON polishouders veel lager uit dan volgens het marktaandeel van de verzekeringsmaatschappij te verwachten valt. Stichting WPC adviseert de polishouders van AEGON daarom om voorlopig nog niet akkoord te gaan met de regeling en niets te tekenen.

"AEGON betaalt, gelet op haar marktaandeel, een kleiner bedrag terug aan haar klanten dan Delta Lloyd. De regeling die stichting WPC met Delta Lloyd heeft getroffen is niet één-op-één te vertalen naar een andere verzekeraar. Er zijn namelijk verschillen tussen de producten van Delta Lloyd en AEGON," stelt Jeroen Wendelgelst, voorzitter van Stichting WPC. De stichting heeft AEGON verzocht het lopende overleg met WPC voort te zetten en geen verdere actie te ondernemen richting de polishouders totdat dat overleg is afgerond.

Stichting WPC sloot op 9 september 2008 een collectieve regeling met Delta Lloyd Groep, die een marktaandeel heeft van circa 5%. Delta Lloyd Groep heeft hiervoor per direct euro 300 miljoen gereserveerd. AEGON reserveert nu slechts euro 140 miljoen met een marktaandeel van circa 15%. Zelfs als rekening wordt gehouden met de kostenverlaging van euro 380 miljoen die AEGON zegt eerder te hebben doorgevoerd, zou de totale compensatie niet hoger dan euro 520 miljoen zijn. Op basis van het marktaandeel van de verzekeraar mag je verwachten dat dat bedrag op zo'n euro 900 miljoen uitkomt.

Stichting WPC behartigt - gesteund door Vereniging Consument & Geldzaken - de collectieve belangen van consumenten met een beleggingsverzekering. Op dit moment worden circa 80.000 consumenten vertegenwoordigd.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (