Provincie Noord-Holland

Voetballertjes krijgen clinic FC Noord-Holland

19-9-2008

Gedeputeerde Sascha Baggerman verrichtte woensdag 17 september in Alkmaar de aftrap van een voetbalclinic voor de E-junioren van AFC'34. Ze nam ook 10 ballen mee voor de club.

De jeugdige voetballers kregen een clinic van Karel Bonsink. Hij is bekend als de trainer van FC Noord-Holland, het tv-programma dat afgelopen voorjaar bij RTV NH werd uitgezonden. De provincie Noord-Holland geeft voetballers te kans hun talenten te etaleren en met de clinics ook het jeugdvoetbal te promoten.

E-junioren van AFC
Karel Bonsink, Sascha Baggerman en Jordy van der Velde temidden van de E-junioren van AFC34

Met de voetballertjes, allemaal in de leeftijd van 9 tot 10 jaar, speelde ook de 20-jarige Jordy van der Velde mee. Hij is een van de jeugdtalenten die is geselecteerd voor FC Noord-Holland. Talentvolle Noord-Hollandse amateurvoetballers konden zich selecteren voor het elftal FC Noord-Holland.

Dit gelegenheidsteam nam deel aan het Copa Amsterdam Toernooi dat eind mei plaatsvond voor nationale en internationale jeugdteams. Het team van FC Noord-Holland eindigde dit jaar verdienstelijk als vijfde. FC Noord-Holland werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.

Nieuwsredactie