Gemeente Venlo


Leidsters krijgen 'Beweegkriebels'

19-9-2008

In Venlo worden in de periode september 2008 tot en met maart 2009 ongeveer veertig leidsters van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven van stichting Wel.Kom getraind om te leren kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar veel te laten bewegen. Deze training heeft de aansprekende naam Beweegkriebels'.

Jonge kinderen stimuleren om veel te bewegen is erg belangrijk. Veel bestaande boeken met spelinformatie voldoen niet aan de vraag. Echt jonge kinderen kunnen nog niet in rijtjes staan, of samenspelen met één bal. Daarom heeft het NISB, het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen, een specifieke training ontwikkeld die professionals die met de doelgroep 0-4 jarigen werken, schoolt en ondersteunt. Deze training heet Beweegkriebels'.

De trainingen worden verzorgd door speciaal opgeleide trainers van stichting Wel.Kom en de gemeente Venlo. Het doel is om bewegen spelenderwijs een vaste plek te geven binnen iedere peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Beweegkriebels' moet leidsters inspireren en enthousiasmeren om iedere dag met speelse beweegactiviteiten aan de slag te gaan.

Voor meer informatie over de training Beweegkriebels' kunt u de volgende personen bereiken. Marga Wormgoor van stichting Wel.Kom (06-51410416), Anita Bergmans van de gemeente Venlo (077-3596917) en Nicole van de Ven van de gemeente Venlo (077-3596956).