Vereniging Eigen Huis

Eigen Huis verheugd met aankondiging kostenverlaging Aegon Woekerpolissen

Vandaag heeft Aegon bekend gemaakt dat zij kostenverlagingen wil aanbieden aan haar klanten met een woekerpolis. De verzekeraar doet dit in navolging van het akkoord dat is gesloten tussen de Stichting Verliespolis en Delta Lloyd.

Vereniging Eigen Huis, een van de partners in Verliespolis, vindt het positief dat Aegon zo snel na het eerste akkoord laat weten dat zij een soortgelijke compensatieregeling wil als Delta Lloyd. Er is echter nog geen sprake van een akkoord tussen Verliespolis en Aegon. De Stichting wil eerst met Aegon aan tafel om hun voorstellen te bespreken en te toetsen. Bij elke verzekeraar zal namelijk opnieuw gekeken moeten worden naar de eigen producten en alle kenmerken en kosten. Naast de kostenpercentages zal speciaal worden gekeken naar de kosten van de overlijdensrisicoverzekering en een ruime coulanceregeling voor Aegon-polishouders die zich door de hoge kosten in problematische financiële situaties bevinden.

Hoewel de regeling met Delta Lloyd een prima uitgangspunt kan zijn voor onderhandelingen met andere verzekeraars, moet elke compensatieregeling maatwerk zijn. Daarom moet eerst duidelijk worden wat het voorstel voor de klanten van Aegon betekent. Pas dan kan de Stichting Verliespolis een inhoudelijk oordeel geven en moet blijken of een akkoord met Aegon mogelijk is.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 19 september 2008

---