Gemeente Wervershoof


Samenwerking West-Friese gemeenten opnieuw gecertificeerd

19 sep 2008


De negen gemeenten van West-Friesland, waaronder Wervershoof, hebben opnieuw een certificering kwaliteitszorg gekregen voor de samenwerking op het gebied van burgerzaken en bouw- en woningtoezicht. Dat gemeenten op deze manier samenwerken, is heel bijzonder. De certificering is een bekroning.
De negen West-Friese gemeenten werken al jaren samen op het terrein van burgerzaken en bouw- en woningtoezicht. Zij hebben die samenwerking gewaarborgd met een ISO9001-certificering voor kwaliteitszorg. Deze certificering is door TNO-certification uitgevoerd en is nu weer verleend, voor een periode van drie jaar, tot juli 2011.
Voor gemeenten is deze vorm van samenwerking bijzonder. De West-Friese gemeenten hebben ervoor gekozen omdat er vanuit landelijke wet- en regelgeving zeer veel ontwikkelingen zijn die te maken hebben met burgerzaken en bouw- en woningtoezicht. Door nieuwe ontwikkelingen gezamenlijk op te pakken, wordt kennis gedeeld. Ook kunnen de gemeenten taken verdelen bij het zoeken naar oplossingen. Aangezien de processen op hoofdlijnen bij alle gemeenten hetzelfde zijn, hoeven zij dankzij de onderlinge samenwerking niet afzonderlijk het wiel uit te vinden.
Door de samenwerking vorm te geven aan de hand van een gezamenlijk kwaliteitssysteem, heeft zij een heldere structuur. De gemeenten zien de nieuwe kwaliteitscertificering als een kroon op hun werk en als een aansporing om op deze weg verder te gaan.

Wervershoof, 19 september 2008

Meer informatie
Bureau Communicatie Hoorn, Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn, tel. (0229)
- 252367, fax (0229) - 252040

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 ZG en Postbus 41, 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171