Gemeente Zoetermeer

WAS genomineerd voor Roethofprijs

Het Zoetermeerse project WAS (Wijk en Agenten Samen) is genomineerd voor de Hein Roethofprijs. Deze prijs is in 1987 door het ministerie van Justitie in het leven geroepen, met als doel om nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit. De Hein Roethofprijs wordt op 27 oktober 2008 door minister van Justitie Hirsch Ballin uitgereikt.

Wethouder Patrick van Domburg, verantwoordelijk voor Veiligheid in Zoetermeer, is verheugd dat dit project is genomineerd: `WAS startte in de wijk Rokkeveen. Het college omarmt deze geslaagde aanpak en wil WAS daarom in alle wijken invoeren. WAS is een succesvol project dankzij de inzet van onze `Waskrachters'. Dat zijn de wijkbewoners die zich, samen met de wijkagenten, inzetten om de leefbaarheid en veiligheid van hun wijk te verbeteren. Burgers en wijkagenten werken nauw met elkaar samen. Dat is de kracht van WAS!'

Het eerste WAS-team is opgericht in de wijk Rokkeveen. Daarnaast zijn er nog twee andere WAS-teams met als basis de wijk Noordhove/Seghwaert en de wijken Driemanspolder (Centrum) en Meerzicht. Inmiddels hebben zich veel bewoners voor deze WAS-teams aangemeld. In de wijken Palenstein en Buytenwegh/De Leyens hebben dit jaar bewoners het initiatief genomen een WAS-team op te richten.

Er zijn vijf projecten genomineerd die ieder EUR 5.000,- ontvangen. De winnaar strijkt op 27 oktober niet alleen de eer op, maar krijgt ook een bedrag van EUR 20.000,-.