Gemeente Winschoten


Vijf architecten maken ontwerp voor Cultuurhuis

Het college van B&W van de gemeente Winschoten heeft gisteren uit 24 aanmeldingen een keuze gemaakt voor vijf architecten die een ontwerp voor het Cultuurhuis gaan maken.

Het gaat om de volgende architectenbureaus:
Atelier PRO uit Den Haag
BroekBakema uit Rotterdam
Ector Hoogstad uit Rotterdam
Greiner van Goor Huijten uit Amsterdam
Van Mourik Architecten uit Den Haag
De bureaus zijn door de selectiecommissie onder leiding van de stadbouwmeester van Groningen, Niek Verdonk, beoordeeld op hun ervaring met het ontwerpen van theaters, bibliotheken, centra voor de kunsten, multifunctionele centra en parkeergarages. Al deze elementen zijn terug te vinden zijn het Cultuurhuis. Ook is gevraagd naar ervaring met projecten die een bijzondere inpassing in de stedenbouwkundige of landschappelijke context vergden. Daarnaast is gelet op de visie op en ervaring met duurzaam bouwen en kostenbeheersing.

Alle geselecteerde architecten hebben een brede ervaring met cultuurgebouwen en hebben belangrijke projecten in Nederland op hun naam staan.

Uit de vijf te maken ontwerpen worden uiteindelijk drie geselecteerd, die in maart 2009 aan de bevolking van de vier deelnemende gemeenten worden voorgelegd door middel van een publieksenquête.