Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 19 september

Regio Kennemerland, 19-09-2008

Politie houdt zoon aan na mishandelen moeder

BEVERWIJK, 18 september - Politiemensen hielden donderdagmiddag een jongen aan in een woning aan de Alzettestraat.
De 16-jarige Beverwijker had even daarvoor, na een onenigheid, zijn 51-jarige moeder behoorlijk geslagen. De jongeman is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt getuige mishandeling

HEEMSKERK, 16 september - De politie is op zoek naar een vrouw met een hond, die getuige is geweest van een mishandeling op de rotonde Maerelaan, op dinsdag 16 september tussen 20.00 uur en 20.45 uur.

Een 15-jarige inwoner van Heemskerk werd door een drietal jeugdige verdachten vastgehouden, geschopt en geslagen. Een onbekend gebleven vrouw die een hond uitliet, is getuige geweest van de mishandeling en is met het slachtoffer mee naar huis gelopen. De politie wil graag in contact komen met deze vrouw om haar als getuige te horen. Bent u of kent u deze vrouw? Neemt u dan alstublieft contact op met de politie in IJmond-Noord via 0900-8844.

Politie houdt lantaarnpaalvernielers aan

IJMUIDEN, 19 september - Politiemensen stelden, na een melding dat er een lantaarnpaal vernield werd in het S.P. Kuijperplantsoen, een onderzoek in. Op basis van signalement werden twee mannen, IJmuidenaren van 38 en 39 jaar oud, rond 03.50 uur aangehouden in de Bloemstraat. Eén van hen liep in eerste instantie weg, maar werd door de agenten achtergehaald. Hij verzette zich flink tegen zijn aanhouding. Beide verdachten bleken behoorlijk onder invloed van drugs. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Politie houdt beschonken scooterbestuurder en bijrijder aan

HAARLEM, 19 september - Politieagenten zagen omstreeks 01.00 uur op de Grote Markt een scooterbestuurder rijden, waar dit niet mag. Toen zij de 16-jarige Haarlemmer hierop aanspraken, roken zij een alcohollucht. De bestuurder wilde in eerste instantie niet meewerken aan een blaastest en de16-jarige bijrijder wilde wegrijden. Dit werd door de agenten voorkomen. Beide verdachten bleken onder invloed van alcohol. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Politie houdt vervoerscontrole in samenwerking met Connexxion

HAARLEM, 18 september - Politiepersoneel hield tussen 15.30 uur en 21.30 uur in samenwerking met vervoersmaatschappij Connexxion een controle op de haltes van de Aziëweg. Van de 1997 gecontroleerde passagiers kregen 58 een proces-verbaal. Daarnaast kozen nog 55 zwartrijders voor het kopen van een kaartje achteraf, verhoogd met een boetebedrag. Twee personen werden aangehouden, een voor het niet voldoen aan bevel of vordering, de ander voor het bedreigen van een controleur.

Alcoholcontroles

KENNEMERLAND, 19 september - Politie Kennemerland heeft op meerdere locaties in de regio alcoholcontroles gehouden. In Zandvoort werden op de Zandvoortselaan 135 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Een bestuurder werd aangehouden omdat hij onder invloed verkeerde. Op de Heemsteedse Dreef in Heemstede moesten 49 automobilisten blazen. Twee van hen bleken te diep in het glas te hebben gekeken met als resultaat 1,08 en 1,61 promille. Van de laatste werd het rijbewijs ingevorderd. Een beginnende bestuurder van een bromfiets liep eveneens tegen de lamp. Hij blies 0,34 promille. Vanaf 0,2 promille wordt aan beginnende bestuurders een boete gegeven, zodat ook hij een bekeuring kreeg. In Overveen legden 153 bestuurders de blaastest af. Niemand van hen had teveel gedronken.

In Beverwijk verkeerde een automobilist onder invloed. De man werd op de Bullerlaan staande gehouden en blies 1,45 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het rijbewijs wordt altijd ingevorderd wanneer het alcoholpromillage groter is dan 1,3.