KNV verheugd met beslissing Kabinet om wegen sneller aan te leggen

19/09/2008 17:14

Koninklijk Nederlands Vervoer

Den Haag, 19 september 2008. Het Kabinet heeft vandaag een belangrijk besluit genomen over de toekomst van ons wegennet. Hopelijk kunnen nu snel de asfaltmachines van stal gehaald worden.

Al tientallenjaren is het Nederlandse wegennet nauwelijks uitgebreid, terwijl het gemotoriseerde verkeer enorm is toegenomen. KNV directeur Ad Toet: 'We hebben jarenlang willen geloven dat economische groei mogelijk was zonder extra uitbreiding van de wegencapaciteit, maar nu zien we dat dit een fabeltje is. Onze concurrentiepositie is enorm achteruit aan het gaan en de transportsector heeft nog nooit in zulk zwaar weer gezeten. We moeten alle zeilen bijzetten, want het is vijf voor twaalf.'

KNV ziet dit besluit als een belangrijke eerste aanzet om de Nederlandse economische positie weer te versterken en de fileproblematiek aan te pakken. Het wensenlijstje van de werkgeversorganisatie gaat echter verder. KNV benadrukt dat als Nederland in de toekomst aantrekkelijk wil blijven als exportland, het doortrekken van ondermeer de A15 richting Duitsland en de aanleg van de A18 van groot belang zijn.






Noot voor de redactie: