Ingezonden persbericht


Nieuwe locatie HipHopHuis in huidige pand Prinses Theater?

Schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording

Rotterdam, 19 september 2008

Betreft: Zoektocht HiphopHuis naar nieuwe locatie

Geacht dagelijks bestuur,

Al jaren is het HipHopHuis aan de Coolhaven een fenomeen in Delfshaven, Rotterdam en ver daarbuiten. Zelfs in het buitenland worden soortgelijke initiatieven, geïnspireerd door het enorme succes van het HipHopHuis, gelanceerd. Vanaf 2009 wordt het HipHopHuis een zelfstandige organisatie en in het kader van het Jongerenjaar, Rotterdam is immers Jongerenhoofdstad van Europa in 2009, en door de toenemende vraag naar de lessen die zij aanbieden is het HipHopHuis op zoek naar een mooiere en grotere locatie.

De PvdA wil graag het HipHopHuis behouden voor Delfshaven en zou graag zien dat u samen met het bestuur van het HipHopHuis en B&W Next op zoek gaat naar een geschikte locatie die recht doet aan de ambities van het HipHopHuis, Delfshaven en Rotterdam.

De PvdA stelt u de volgende schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording:


1. Wat gaat u doen om het HipHopHuis te ondersteunen in hun zoektocht naar een mooiere en grotere locatie?
2. Op welke manier gaat u B&W Next betrekken bij de zoektocht naar een nieuwe locatie?

Met vriendelijke groet,

Victor Gorgels (PvdA)

Schriftelijke vragen ter mondelinge beantwoording

Rotterdam, 8 oktober 2008

Betreft: Zoektocht HiphopHuis naar nieuwe locatie deel 2

Geacht dagelijks bestuur,

De PvdA-fractie heeft vandaag vernomen dat het Prinses Theater aan de Schiedamseweg haar huidige pand wil verlaten om op een nieuwe plek haar activiteiten voort te zetten en groter te groeien.

Met het oog op het debat volgende week in de gemeenteraadscommissie JOC over de locatiekeuze voor het Urban Culture Podium vraag ik u de volgende vragen tijdens de raadsvergadering van 9 oktober aanstaande te bantwoorden:


1. Heeft u onderzocht of het HipHopHuis ondergebracht zou kunnen worden in het pand aan de Schiedamseweg waar nu het Prinses Theater gehuisvest is?
2. Wat gaat u doen om de besturen van het HipHopHuis en het Prinses Theater bij elkaar te brengen om te bespreken of het pand aan de Schiedamseweg een geschikte nieuwe locatie zou kunnen zijn voor het HipHopHuis?

Met vriendelijke groet,

Victor Gorgels (PvdA)

---- --
PvdA en B&W Next: Nieuwe locatie HiphopHuis gezocht Rotterdam, 19 september 2008

De PvdA heeft vandaag het dagelijks bestuur van de deelgemeente Delfshaven gevraagd om samen met B&W Next en het bestuur van het HipHopHuis op zoek te gaan naar een mooiere en grotere locatie voor het HipHopHuis.

"Al sinds 2002 is het HipHopHuis aan de Coolhaven een fenomeen in Delfshaven, Rotterdam en ver daarbuiten. Ik wil dat het bestuur van het HipHopHuis maximaal ondersteund wordt in hun zoektocht naar een nieuwe locatie", aldus PvdA raadslid Victor Gorgels.

Zelfs in het buitenland geniet het Rotterdamse HipHopHuis aanzien en worden soortgelijke initiatieven gelanceerd. Vanaf 2009 wordt het HipHopHuis een zelfstandige organisatie en in het kader van het Jongerenjaar, Rotterdam is immers Jongerenhoofdstad van Europa in 2009, en door de toenemende vraag naar de lessen die zij aanbieden is het HipHopHuis op zoek naar een mooiere en grotere locatie.

B&W Next helpt graag mee: "Het HipHopHuis moet voor Rotterdam behouden blijven. Het concept is hier uitgevonden, met Rotterdamse passie en met de niet lullen maar poetsen mentaliteit. We zoeken graag mee naar een nieuwe locatie", aldus B&W Next burgemeester Andrea Moreira Santos.



Ingezonden persbericht