IJssellandziekenhuis

19 September 2008

Nieuwe buitenpolikliniek IJsselland bijna open !

Op 1 januari opent het IJsselland Ziekenhuis de eerste buitenpolikliniek in de Rotterdamse wijk Nesselande in multifunctioneel centrum "De Kristal"

Het multifunctionele centrum "De kristal" in de Rotterdamse wijk Nesselande nadert de definitieve oplevering. In dit wijkcentrum zal het Capelse IJsselland Ziekenhuis zijn eerste buitenpolikliniek op 1 januari 2009 gaan openen. Heel bijzonder in dit opvallende wijkcentrum is de samenwerking tussen de vele verschillende organisaties die hier worden gevestigd: Stichting Buurtwerk Alexander, Humanitas, Gezondheidscentrum Nesselande (huisartsen, apotheek, fysiotherapie e.d.), Wijkorganisatie Nesselande (WONIO) en Bibliotheek Nesselande. Dit biedt vele voordelen voor patiënten van het IJsselland Ziekenhuis en vanzelfsprekend voor de bewoners in de wijk.

In de tweede week van oktober start de buitenpolikliniek van het IJsselland Ziekenhuis al voorzichtig in de vorm van een basaal bloedafnamelaboratorium voor de huisartsen van gezondheidscentrum Nesselande Noord. De andere specialismen zullen op 1 januari 2009 openen. Patiënten kunnen vanaf 1 januari terecht in buitenpolikliniek Nesselande bij de volgende specialismen: anesthesiologie, pijnpolikliniek, preoperatieve screening, chirurgie, geriatrie, gynaecologie en verloskunde, huidziekten, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, keel-, neus- en oorheelkunde (KNO), lactatiekundige, longziekten, orthopedie, revalidatie en radiologie (röntgenonderzoek).

Vanaf 1 oktober a.s. is het al mogelijk om te bellen voor een afspraak na 1 januari op de polikliniek in Nesselande. Voor meer informatie kunt u binnenkort terecht op de nieuwe website van buitenpolikliniek Nesselande www.buitenpoli.nl, of via de website van het IJsselland Ziekenhuis www.ysl.nl.

Een voordeel van het multifunctionele centrum is bijvoorbeeld de mogelijkheid om na een bezoek aan de huisarts direct een afspraak op de polikliniek te maken en een kop koffie bij het restaurant van Humanitas te drinken. U kunt meteen uw bibliotheekboeken terugbrengen. Mensen die tijdelijke zorg of verpleging nodig hebben, kunnen straks terecht in het zorghotel van Humanitas. Zo zullen er legio mogelijkheden bestaan. Meer informatie over multifunctioneel centrum De Kristal in Nesselande leest u op www.nesseweb.nl .

Het volgende facet van de Kristal zal worden beschreven door de Stichting Zorg op Noord. Zij openen in de Kristal een gezondheidscentrum in de breedste zin van het woord.
---