Ingezonden persbericht


2 september 2008

Persbericht

World Servants
organiseert festival

Omdat World Servants 20 jaar bestaat, houdt de organisatie die in dertien ontwikkelingslanden actief is een weekend voor alle deelnemers aan de projecten die tot nu toe met de organisatie op pad zijn geweest. Het weekend vindt plaats van 19 tot en met 21 september op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem. Het worden dagen van ontmoeting, terugblikken, vooruitkijken en veel verrassingen.

Het programma begint op vrijdagavond 19 september met een ontmoeting van de projectgenoten. Janneke Vrolijk is al tien keer meegeweest met een project van World Servants en sluit de avond om 22.30 uur af. De volgende dag staat er een sporttoernooi op het programma en 's middags is er een gezamenlijke terugblik op 20 jaar World Servants terwijl de kinderen van de basisschoolleeftijd hun eigen programma kunnen volgen. In de avond kunnen deelnemers bij landenstands vragen stellen hoe het gaat met het project waar ze aan meegewerkt hebben. Later op de avond wordt er vooruitgekeken naar de toekomst met onder meer Elly en Rikkert. Op zondag, na de dankdienst, wordt het weekend afgesloten.

World Servants is een christelijke organisatie die scholen, klinieken, sanitaire projecten en huizen bouwt met hulp van groepen van jongeren en volwassenen uit Nederland. In veel ontwikkelingslanden ontbreekt het aan goede woningen of gebouwen voor onderwijs en gezondheidszorg. De toekomst van veel kinderen en volwassenen ziet er daardoor niet goed uit. World Servants wil hier verandering in brengen door deelnemers te activeren en fondsen te werven voor World Servant-projecten. Het motto van World Servants is 'bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander'.

Meer informatie over World Servants en dit festival is te vinden op www.worldservants.nl/festival. Hier kunnen mensen zich ook voor het festival opgeven. Voor het festival hoeven mensen alleen de overnachtingkosten vanaf ¤ 12,50 voor het hele weekend op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te betalen. Verder kunnen er via de website ook maaltijden worden besteld.

Einde persbericht