Gemeente Mook & Middelaar


Bezoek uit Pribyslav met concert in parochiekerk van Mook

Moravische volkspoëzie in liederen

Mook - Van 19 t/m 22 september zal een delegatie uit Pribyslav de gemeente Mook en Middelaar bezoeken. De delegatie uit de Tsjechische partnergemeente bestaat uit 9 personen en staat onder leiding van burgemeester Stefacek.

Het gezelschap komt op uitnodiging van de gemeente Mook en Middelaar en wordt vrijdagavond 19 september verwacht. Maandagochtend 22 september zullen de gasten weer de terugreis aanvaarden.

Ontvangst in gemeentehuis

Voor zaterdag en zondag is een gevarieerd programma samengesteld, dat onder meer voorziet in een ontvangst in het gemeentehuis, een barbecue
- waarbij ook raadsleden, leden van tuiniersvereniging Middelwaert en de Stichting Pribyslav zijn uitgenodigd - en een bezoek aan de keramiekmarkt Keramisto.

Bijzonder bij dit bezoek is dat van Tsjechische zijde een concert wordt aangeboden, dat op zondag 21 september vanaf 10.15 uur in de parochiekerk van Mook te beluisteren zal zijn.

Jindrich Macek, op luit, en Pavla Fendrichová, zang, zullen dan Moravische volkspoëzie in liederen ten gehore brengen. Zij werken vanaf 2001 samen en hebben sindsdien vele optredens op hun naam staan. Jindrich Macek is tevens directeur van de muziekschool in Havlickuv Brod, dat vlakbij Pribyslav ligt.

Dit concert, dat in het passende decor van de kerk van Mook goed tot zijn recht zal komen, zal ca. 1 uur duren en belangstellenden zijn van harte welkom.

De toegang is gratis.