Gemeente Almere

Persuitnodiging: Opening fietspad `Natte graslanden'

19-09-2008 | Start: 11:30 | Eind: 12:10 | Locatie: Schateiland

Bij de Lepelaarplassen in Almere is eind 2007 een nieuw fietspad aangelegd rondom de `Natte Graslanden'. Dit fietspad wordt op vrijdag 19 september a.s. om 11.30 uur geopend door wethouder Arno Visser van de gemeente en directeur Jacob van Olst van Het Flevo-landschap. De opening vindt plaats bij de observatiehut de Kiekendief, die te bereiken is door het nieuwe fietspad te volgen vanaf de dijk of vanaf het Schateiland.

Het fietspad maakt het mogelijk het hele jaar door te genieten van de Lepelaarplassen en de `Natte Graslanden'. Het nieuwe fietspad is namelijk het hele jaar open, in tegenstelling tot het oude fietspad dat in de periode maart tot augustus gesloten was om de broedende lepelaars en andere bijzondere vogels zo min mogelijk te verstoren. Langs het fietspad zijn ook twee observatiehutten gerealiseerd. Bovendien geeft het fietspad aan de andere kant goed zicht op de Noorderplassen en de aanliggende woonwijken.

De realisatie van het fietspad en twee observatiepunten vond plaats in het kader van het gebiedsgericht beleid Oostvaardersplassen - Almere (OPAL). In het OPAL-verband hebben een groot aantal organisaties samengewerkt aan de verbetering van de kwaliteit, het wegnemen van belemmeringen en de ontwikkeling van nieuwe voorzieningen in het gebied. Het project is medegefinancierd met rijkssubsidie vanuit de Subsidieregeling Gebiedgericht Beleid.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.30 uur Ontvangst op het Schateiland
11.00 uur Welkomstwoord door de heer Van Olst van Het Flevo-landschap 11.05 uur Op de fiets naar de observatiehut
11.30 uur Officiële opening fietspad door de heren Visser en Van Olst 12.10 uur Terug op de fiets, aansluitend een lunch op het Schateiland


---

---