Gemeente Wijdemeren



Fietsen langs forten

Van 19 tot en met 21 september kan iedereen een kijkje nemen bij een zevental forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De forten bieden tijdens dit weekend een verschillend programma aan van theater tot rondleidingen en oud-hollandse spelletjes. Deelnemende forten zijn Muizenfort, Forteiland Pampus, Muiderslot, Vestingmuseum Naarden, Fort Werk IV, Fort Ossenmarkt en Fort Uitermeer. De route kunt u fietsen met behulp van het knooppuntensysteem, zodat u op iedere willekeurige plek kunt beginnen.

De fietsroute heeft een lengte van 34 kilometer en laat de verborgen, prachtige parels van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zien. De forten gelegen op het land en in het water behoren tot een van de oudste verdedigingslinies van ons land. De fietsroute gaat door de Vechtstreek Noord en is vanuit linie-perspectief een belangrijk gebied: er zijn veel forten, kazematten, groepsschuilplaatsen, schansen en er is zelfs een kasteel. Bezoekers aan de Vechtstreek Noord nemen een onvergetelijke belevenis mee naar huis!

Maak tijdens een van deze dagen een mooie foto die een indruk geeft van deze fietsbelevenis, stuur die op en ding mee naar een van de 5 hoofdprijzen, te weten een Familie Fortenpakket; 4 kaartjes voor het Muiderslot, het Vestingmuseum, het Muizenfort en Forteiland Pampus, 16 kaartjes per familie! De fotos kunt u vóór 1 oktober a.s. sturen naar:

fotowedstrijd@gg-v.nl De fotos zullen beoordeeld worden door de deelnemende forten.

Pijltje Klik hier voor de route. Zie het origineel

Deze route is samengesteld op basis van fietsknooppunten en is inclusief een beschrijving naar de betreffende forten.

(18-09-2008)