Leaserijder twee (mogelijk drie) keer beloond voor keuze schone auto

19/09/2008 06:15

Creative Venue BV

Leaserijder twee (mogelijk drie) keer beloond voor keuze schone auto - LeasePlan loopt vooruit op kabinetsplan lagere bijtelling

Als het aan het kabinet ligt, komt er een apart bijtellingtarief van 20% voor leaseauto's met een relatief lage CO2-uitstoot. LeasePlan ondersteunt dit initiatief, maar wil haar klanten nu al stimuleren groener te gaan rijden door een korting te geven op leaseauto's die binnen de nieuwe bijtellingcategorie komen te vallen.

LeasePlan geeft een korting op de leaseprijs per maand van leaseauto's die aan de criteria van de nieuwe categorie voldoen. Zij stelt daartoe een speciale selectie actieauto's beschikbaar. Wanneer de auto van iemands keuze bovendien twintig gram of minder CO2 per kilometer uitstoot dan zijn huidige auto, verdubbelt LeasePlan deze korting. De leaserijder wordt daarmee dus twee keer voor zijn keuze beloond - ook als het kabinet onverhoopt zou afzien van zijn plannen.

Het kabinet wil het nieuwe bijtellingtarief van 20% invoeren voor benzineauto's met een CO2-uitstoot tussen 111 en 140 gram per kilometer en diesels die tussen 96 en 116 gram uitstoten. Deze nieuwe categorie komt daarmee te liggen tussen de huidige twee van 14% voor de schoonste, respectievelijk 25% voor de rest van de auto's. Als de kabinetsplannen inderdaad doorgaan, wordt de berijder van een actieauto van LeasePlan voor de derde keer 'beloond' met een lagere bijtelling.

Volgens directievoorzitter Berno Kleinherenbrink is de tussencategorie van 20% weliswaar een stap in de goede richting, maar als de overheid wil bevorderen dat meer mensen naar een energiezuinige auto overstappen, is het van belang dat de fiscale bijtelling verder wordt verfijnd. "Veel leaserijders rijden al in een relatief milieuvriendelijke auto die niet in deze nieuwe categorie valt. Toch moeten zij gewoon 25% bijtelling betalen en betalen ze dus net zo veel als iemand met een energieverslindende auto met een hoge uitstoot."

LeasePlan maakt zich hard voor verdere verduurzaming van haar wagenpark. Van alle auto's die dit jaar totnogtoe bij LeasePlan zijn besteld, heeft ruim 82% een groen A-, B-, of C-label. In 2006 was dat nog iets meer dan 60% en in 2004 lag dit rond de 50%. Maar liefst 22% van dit jaar aangeschafte auto's in het wagenpark van LeasePlan heeft een A-label. Vorig jaar was dit nog maar 6%. Dit hoge percentage is ondermeer te danken aan de buitengewoon succesvolle hybride auto-omruilactie van begin dit jaar.

De huidige actie van LeasePlan loopt van 17 september tot en met 15 november 2008. Voor de actiemodellen en de voorwaarden: kijk op www.leaseplan.nl





http://www.leaseplan.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,