Gemeente Dronten


Dunningswerkzaamheden dorpsbos Biddinghuizen

Deze week zijn de geplande dunningswerkzaamheden in het dorpsbos van Biddinghuizen gestart. In de zomermaanden zijn de te dunnen bomen voorzien van een gekleurde verfstreep. Deze bomen worden met behulp van machines uit het bos verwijderd.
Het dunningshout zal op verschillende plaatsen in het bos op grote stapels gezet worden, waarna het door de koper wordt afgevoerd. De gemeente Dronten werkt volgens de Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer 2005-2010. In deze gedragscode is een bepaalde methode voor de uit te voeren werkzaamheden beschreven. Hieraan moeten de betrokken partijen zich houden.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zijn erop gericht om sneller een gewenst eindbeeld van een gevarieerd bos met verschillen in soorten, leeftijd en structuur te creëren. Door meer licht in het bos te brengen, kunnen struiken en planten zich beter ontwikkelen en worden tevens de omstandigheden voor het vestigen van verschillende diersoorten verbeterd. Met het aanbrengen van de markeringen op de bomen is rekening gehouden met bovengenoemde factoren. De overblijvende bomen kunnen zich door de dunningen beter ontwikkelen, waarmee de stabiliteit van het bos gewaarborgd blijft.

Veiligheid
Gedurende de werkzaamheden zijn bepaalde bosvakken en aangrenzende paden tijdelijk afgesloten. Hier kunt u als gebruiker van het bos enige overlast van ondervinden. Wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking. Voor uw eigen veiligheid en dat van onze medewerkers verzoeken wij u om eventuele aanwijzingen van uitvoerend personeel en bebording op te volgen.

Informatie
Wilt u meer weten over deze werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer M. Dijkman, tel. (0321) 388 318, of de heer C. Brands, tel. (0321) 388 936.

Publicatiedatum: 19 september 2008