Ingezonden persbericht


Dit bericht bevat vier aankondigingen:

Nieuwe Business Assurance Services

Uitbreiding van Unisys Infrastructure Management Suite

Nieuwe high-end ES7000 Enterprise Server

Nieuwe Storage oplossing combineert EMC systeem en Unisys services

Persbericht

Nieuwe oplossingen van Unisys helpen CIO s bij de realisatie van de voordelen

van een Real-Time Infrastructure

Diensten, oplossingen en software completeren de nieuwe ES7000 server, gebaseerd op de meest recente Intel 6-core Xeon processors, en bieden onovertroffen schaalbaarheid

Schiphol-Rijk, 19 september 2008 Unisys Corporation (NYSE: UIS) kondigt vandaag een reeks van producten en diensten aan die verdere invulling geven aan de strategie van real-time infrastructuur management. Deze nieuwe oplossingen bieden klanten de mogelijkheid een IT-infrastructuur te creëren die op dynamische wijze reageert op veranderingen in de bedrijfsomgeving, terwijl de complexiteit van IT en kosten drastisch worden verminderd en de risico s worden geminimaliseerd.

De nieuwe Unisys real-time infrastructuuroplossingen die vandaag zijn aangekondigd bevatten Business Assurance Services; nieuwe oplossingen en software binnen de Unisys Infrastructure Management Suite; een nieuwe high-end ES7000 Model 7600R Enterprise Server, die gebruik maakt van de vandaag door Intel aangekondigde Intel Xeon 6-core processoren; en een gevirtualiseerde storage-oplossing.

De grootste uitdaging waar CIO s vandaag de dag mee te maken hebben, is de verandering in hun bedrijfsomgeving, zoals bijvoorbeeld een plotselinge piek in klantaanvragen of een misstap van de concurrentie waardoor zich nieuwe marktkansen kunnen voordoen, zegt Rich Marcello president, Unisys Systems and Technology. Of zij verandering omzetten in een uitdaging of een kans hangt af van de vraag hoe effectief zij een IT-infrastructuur hebben ingezet en of dit op een manier gedaan is zodat zij in real-time kunnen reageren. Unisys levert real-time infrastructuuroplossingen, gebaseerd op best practice diensten en de nieuwste technologieën.

Business Assurance Services: vertrouwen vergroten in infrastructuur

De nieuwe Unisys Business Assurance Services biedt klanten de mogelijkheid een gedetailleerd plan te ontwikkelen om bedrijfkritische processen te beschermen tegen verstoringen. Het plan definieert de benodigde serviceniveaus waarin IT het bedrijf moet ondersteunen, geeft een overzicht van deze serviceniveaus met betrekking tot specifieke IT-eisen, en stelt een tijdslijn vast voor het inzetten van de vereiste IT. Deze dienst biedt klanten de mogelijkheid snel de voordelen van disaster recovery-oplossingen te evalueren, de tijd voor implementatie van de beste oplossing te implementeren en de operationele kosten te verlagen door een verbeterd resource gebruik.

De Unisys Business Assurance Services, die gebruik maakt van discovery processen en tools, ontwikkeld met hulp van Unisys partner GlassHouse Technologies, omvat de volgende diensten:


· Unisys Disaster Recovery Architecture Service, biedt de klant een standaard aanpak om een end-to-end disaster recovery plan te ontwikkelen voor applicaties en data. In samenwerking met de belanghebbenden worden hersteldoelen, implementatieprocessen en taken geëvalueerd. Daarna wordt een plan van aanpak ontwikkeld; de policies en procedures vastgelegd en tijdslijnen, afhankelijkheden, rollen en verantwoordelijkheden geïdentificeerd.


· Unisys Backup Modernization Service, helpt de klant bij de selectie van nieuwe technologieën en diensten om de modernisering van backupomgevingen op zowel centrale en decentrale lokaties te ondersteunen. Unisys helpt de klant met het inventariseren van hun bestaande omgeving, met het evalueren van de ontwerpen van aanbieders en produceert vervolgens een referentiearchitectuur voor de modernisering,compleet met aanbevelingen en een implementatieplan.


· Unisys Data Protection for Backup Service, helpt klanten de backup- en hersteloperaties van bedrijfsinformatie te verbeteren en kosten te verlagen door de bezettingsgraad van de resources te verbeteren. Unisys geeft tevens leveranciers-onafhankelijke aanbevelingen en maakt een actieplan op basis van prioriteiten.

Met Unisys real-time Infrastructure diensten en oplossingen, kunnen klanten voordeel halen uit de Unisys 3D Blueprinting aanpak, waardoor zij IT volledig kunnen benutten om aan de eisen te kunnen voldoen. De Unisys 3D Blueprinting aanpak is een dienstengedreven methodologie die klanten meer inzicht geeft in kritische koppelingen en relaties tussen verschillende niveaus binnen de organisatie, van strategie tot IT-infrastructuur. Hierdoor kunnen zij de effecten van belangrijke beslissingen vooraf zien.

Uitbreiding van Unisys Infrastructure Management Suite met nieuwe oplossingen en software

Unisys heeft twee nieuwe oplossingen en beheersoftwarecomponenten toegevoegd aan de Infrastructure Management Suite, die het beheer van een real-time IT-infrastructuur automatiseert en organiseert. De nieuwe Unisys oplossingen richten zich op de optimale toewijzing van resources in het rekencentrum en geautomatiseerd herstel in een tijdperk waarin bedrijven volledig afhankelijk zijn geworden van IT en waarbij een vermindering van prestaties of uitval ernstige gevolgen kan hebben voor het bedrijfsresultaat. De nieuwe oplossingen en software zijn:


· Automation en Assurance in Configuration Management solution. Deze oplossingen, gebaseerd op de nieuwe Unisys uProvision" software (details vindt u hieronder), maken het voor gebruikers mogelijk te bepalen hoe server capaciteit automatisch wordt toegewezen aan de juiste toepassingen; dwingt af dat belangrijke policies worden gevolgd en organiseert en beheert distributie van software in fysieke en virtuele omgevingen. Door deze activiteiten te automatiseren, wordt de complexiteit verminderd en de efficiëntie van resourcegebruik in de real-time infrastructuur verhoogd. Daarnaast worden de risico s van toekomstige verandering verlaagd; serviceniveaus verbetert en operationele kosten teruggedrongen.


· Orchestrated Disaster Recovery en Business Continuance solution. Rekencentra hebben vaak meerdere belanghebbenden die op de hoogte moeten worden gesteld bij een fout, bij het vaststellen van de oorzaak, om tot een oplossing komen, en het verkrijgen van de vereiste goedkeuringen op de te nemen acties. Deze oplossing vereenvoudigt en automatiseert het volledige herstelproces; Het vastleggen en in werking stellen van procesworkflows met geautomatiseerde verzoeken tot goedkeuring, toetsingen en meldingen en de aansturing van resources, waarmee de tijd voor het opstarten en afronden van een herstelproces aanzienlijk wordt verlaagd. Gebaseerd op vooraf bepaalde serviceniveaus detecteren sensors in de infrastructuur een storing en wordt automatisch de juiste procesworkflow geïnitieerd die de vereiste corrigerende maatregelen en processtappen bevat voor een snelle en succesvolle herstelactie.


· Unisys uProvision" software is de nieuwste beheersoftware-component van de Unisys Infrastructure Management Suite. Unisys uProvision, gebaseerd op software van Unisys partner BMC Software, Inc., automatiseert de toewijzing van zowel fysieke als virtuele resources in heterogene omgevingen, overeenkomstig eerder vastgestelde toepassingseisen. Daarnaast rapporteert de oplossing ook veranderingen en verstoringen binnen de IT-infrastructuur en zorgt er voor dat de omgeving telkens opnieuw stabiliseert. De uProvision software heeft aangetoond dat het de tijd voor het routinematige configureren kan reduceren met meer dan 90 procent.


· Unisys uAdapt" Blade Edition software voor de Unisys ES5000 serie blade servers, kan het profiel van een blade server automatisch aanpassen voor specifieke applicatie-eisen, met behoud van de juiste netwerk- en storageverbindingen. Deze speciale versie van de Unisys uAdapt sofware beheert een verzameling van ES5000 blades die, wanneer nodig, de toewijzing automatisch kan veranderen om een piek in de businessvraag op te vangen of om als failover te dienen. Test- en ontwikkelsystemen kunnen bijvoorbeeld tijdelijk worden toegewezen aan de productieomgeving om tegemoet te komen aan (on-)verwachte pieken. Deze software kan het gebruik van blades significant verbeteren door het benutten van voorheen niet gebruikte capaciteit.

Nieuwe high-end ES7000 Enterprise Server bevat de meest recente Intel Xeon Processors

Unisys gaat door met het vernieuwen en uitbreiden van haar reeks bedrijfsservers binnen de real-time infrastructuur en kondigt de nieuwe ES7000 Model 7600R Enterprise Server aan. Dit nieuwe topmodel in de ES7000 lijn, gebaseerd op de nieuwe 6-core Intel® Xeon® processors 7400 serie, biedt onovertroffen schaalbaarheid in vergelijking met Intel Xeon servers die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

De ES7000 Model 7600R is een 16-socket server die tot 96 processorcores biedt. Het is ontworpen voor complexe database- en online transactieproces-omgevingen, grootschalige consolidatie en virtualisatie initiatieven en veeleisende business intelligence implementaties met Microsoft SQL Server.

Unisys heeft de uitstekende eigenschappen van het Model 7600R als database server aangetoond door 64 SQL server databases te consolideren op een enkele 4-socket, 6-core Xeon processorconfiguratie. Deze 24 processorcore - configuratie levert aanzienlijke betere reactietijden dan een commodity server oplossing van 64 dual-socket, single-core Xeon processor servers (dus 128 processorcores), terwijl er tevens minder diskruimte wordt gebruikt.

Het nieuwe ES7000 Model biedt ondersteuning voor de belangrijkste virtualisatietechnologieën zoals VMware ESX en Microsoft Hyper-V, biedt de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid die nodig is om meerdere bedrijfskritische servers op een systeem te consolideren. Het ondersteunt tevens dynamische partitionering die het gebruikers mogelijk maakt processors, geheugen en I/O middelen toe te voegen zonder de werking van het systeem te verstoren. Unisys heeft plannen om in de eerste helft van 2009 secure partitioning in te voeren, dat partitionering biedt op processorcore-niveau.

Prijzen van de ES7000 Model 7600R variëren van $26.430 tot $135.000

Skipton Building Society, één van de grootste Britse bouwmaatschappijen en een van de eerste klanten van Unisys die de nieuwe ES7000 Model 7600R heeft aangeschaft, wil het nieuwe systeem inzetten om de verwerkingskracht te vergroten voor de centrale Microsoft SQL Server database implementatie.

Adequaat reageren op klanten heeft onze grootste prioriteit. Wij hebben servers nodig die een groeiend aantal klanten en transacties aan kunnen terwijl wij een consistent serviceniveau leveren, zegt Dorothy Frankland, Hoofd Computer Services bij Skipton Building Society. Wij geloven dat de Unisys ES7000 Model 7600R batch windows verkleint en hogere beschikbaarheid biedt met extra voordeel door verlaging van beheerkosten. Deze meest recente ES7000 server biedt ons rekencentrum verbeterde flexibiliteit en prestaties zonder dat het aantal servers en de beheerinspanning van de middelen wordt vergroot, om te blijven voorzien in de uitbreiding van real-time diensten aan ons gestaag groeiende klantenbestand.

De ES7000 Model 7600R is tevens de eerste enterprise server van Unisys die gebruik maakt van een gemeenschappelijke platformarchitectuur, bedoeld als basis voor alle toekomstige Unisys enterprise servers, waaronder de ClearPath familie van mainframesystemen. De architectuur is het resultaat van de samenwerking tussen Unisys en NEC op het gebied van ontwerp en fabricage.

Unisys zal de ES7000 Model 7600R demonstreren tijdens de VMworld 2008 in Las Vegas, van 15 tot en met 18 september 2008.

Nieuwe Storage oplossing combineert EMC systeem en Unisys services

Unisys blijft voortbouwen op de Unisys Storage Virtualization Solutions die in mei 2008 werden aangekondigd, met de aankondiging van een nieuwe oplossing gebaseerd op de EMC CLARiiON CX4 Series networked storage. Zoals andere storageoplossingen van Unisys, kunnen klanten de storagegroei beheren en kosten controleren door de inzet van de beste technologieën en het gebruik van een verminderd aantal storage arrays, die kunnen worden benaderd als virtuele bronnen, als onderdeel van een bedrijfsbrede real-time infrastructuur.

De oplossing speelt in op de belangrijkste kenmerken van de nieuwe EMC CLARiiON CX4 systemen, waaronder geavanceerde data-classificatie om storagegroei te beperken, virtualisatie mogelijkheden voor maximale flexibiliteit en lagere kosten per gigabyte. De Unisys oplossing is VMware-gecertificeerd, waardoor de klant de oplossing gemakkelijker kan integreren in de virtualisatiestrategie. Daarnaast kan het zowel geïntegreerd worden met enterprise systemen gebaseerd op industrie-standaard technologieën, als met Unisys ClearPath mainframe-class enterprise servers.

Unisys is wereldwijd toonaangevend aanbieder van oplossingen en ondersteuningsdiensten voor EMC CLARiiON producten. De EMX CLARiiON CX4 storage oplossing heeft synergievoordelen in combinatie met de diensten voor inventarisatie, implementatie, beheer en ondersteuning van Unisys, waardoor klanten maatwerk storagevirtualisatie-oplossingen kunnen inzetten en onderhouden met hun eigen real-time infrastructuur.

Voor meer informatie over Unisys real-time infrastructuur oplossingen, kunt u op de volgende website terecht: http://www.unisys.com/products/solutions__infrastructure/index.htm

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer inzicht te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.