Persbericht

Citrix introduceert cloud computing-strategie en productlijn ~ Citrix Cloud Center (C3) integreert virtualisatie- en netwerkproducten voor de cloud voor service providers ~

Vianen, 19 september 2008 - Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS), wereldwijd marktleider op het gebied van application delivery infrastructure, introduceert zijn strategie voor cloud computing en de daarbij horende Citrix Cloud Center (C3)-productfamilie. De Citrix C3-oplossing integreert virtualisatie en netwerkproducten die gebruikt worden door een groot aantal van de belangrijkste internet- en web-dienstverleners. De unieke combinatie producten geeft de volgende generatie cloud-aanbieders het voordeel van het meest gebruikte virtuele infrastructuurplatform voor gehoste cloud services. Ook het leveren van die diensten op een betrouwbare en veilige manier aan cloud-gebruikers en enterprise datacenters gebeurt met deze infrastructuur die zijn sporen inmiddels verdiend heeft. De strategie van Citrix richt zich op het leveren van infrastructuur aan nieuwe en bestaande cloud-leveranciers, die nodig is om klanten succesvol toegang te verlenen tot de cloud.

Meer dan 215.000 organisaties vertrouwen iedere dag op Citrix Delivery Center-producten om toegang te verschaffen tot applicaties en desktops, op een manier die te vergelijken is met het gebruik van clouds. Ons nieuwe Citrix Cloud Center (C3) geeft dezelfde mogelijkheden aan een nieuw opkomende generatie van cloud service providers. Daardoor zijn zij in staat om cloud services succesvol te hosten voor hun gebruikers zonder concessies te moeten doen aan prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid , aldus Wes Wasson, Senior Vice President en CMO, Citrix Systems. Het concept cloud computing mag dan nieuw zijn, de componenten die deel uitmaken van Citrix C3 hebben al een lange staat van dienst. Dat begint met de Xen hypervisor, de motor van honderden van de grootste cloud providers vandaag de dag, tot aan NetScaler, waarmee webapplicaties worden geleverd aan ongeveer 75 procent van de dagelijkse internetgebruikers. Door deze technologieën te integreren met workflow orchestratie en datacenter optimalisatiemogelijkheden, en wereldwijd samen te werken met honderden partners, speelt Citrix een belangrijke rol in het realiseren van het cloud computing tijdperk.

Citrix Cloud Center
De Citrix C3-oplossing is ontworpen om cloud providers alle bouwstenen te leveren voor service delivery infrastructure. Hiermee kunnen cloud-gebaseerde diensten worden gehost, beheerd en geleverd. De architectuur van Citrix C3 combineert de individuele mogelijkheden van de verschillende Citrix productlijnen. Zo ontstaat er een krachtige, dynamische, veilige en goed beschikbare, servicegebaseerde infrastructuur die uitermate geschikt is voor on-demand delivery op grote schaal van zowel IT-infrastructuur als applicatiediensten. Deze architectuur bestaat uit vier belangrijke componenten:


- Platform Citrix XenServer Cloud Edition: De nieuwe XenServer Cloud Edition is een krachtige virtuele infrastructuur-oplossing, geoptimaliseerd voor service provider-omgevingen. Het combineert de bewezen schaalbaarheid van de Xen® hypervisor, de basis van de meeste grote clouds in de wereld, met alle mogelijkheden van de Citrix XenServer-productlijn op het gebied van virtualisatiebeheer en dynamic workload provisioning. Hierdoor zijn cloud providers in staat om iedere combinatie van Windows- en Linux-omgevingen te hosten en beheren. XenServer Cloud Edition wordt aangeboden middels een vernieuwend prijsmodel. Hierdoor kunnen cloud service providers hun klanten factureren op basis van het gebruik van resources.
- Delivery Citrix® NetScaler®: Citrix NetScaler levert eindgebruikers toegang tot cloud resources via het web. Daarbij wordt de eindgebruikerservaring en de beveiliging voortdurend geoptimaliseerd door het aantal virtual machines (VM s) of beschikbare servers dynamisch te schalen. Dit gebeurt als reactie op de veranderende vraag naar workloads en de beschikbaarheid van infrastructuur. Cloud providers zijn daardoor in staat om workloads gelijk te verspreiden over een grote, gedistribueerde cloud-omgeving. Verder kunnen zij in het geval van netwerkfalen of het uitvallen van een datacenter het verkeer op een overzichtelijke manier omleiden naar een alternatieve locatie. Of deze zich ook in hetzelfde gebouw bevindt maakt niet uit. NetScaler maakt ook een groot verschil bij het verlagen van de serverbehoefte in een omvangrijke cloud-omgeving. Dit wordt gerealiseerd door het verwerken van protocollen en transacties weg te halen bij back-end serverbronnen. De bewezen architectuur van NetScaler is ontworpen voor hoog schaalbare, multi-tenant webapplicaties en levert webdiensten aan ongeveer 75 procent van de internetgebruikers per dag.
- Brug Citrix® WANScaler": Steeds meer grote organisaties experimenteren met cloud-gebaseerde diensten voor delen van hun eigen infrastructuur en applicatie hosting-strategie. Verder hebben cloud providers behoefte aan betrouwbare en veilige manieren om naadloos bruggen te slaan tussen gehoste cloud services en de diensten die een organisatie zelf levert. De Citrix C3-oplossing zal in de toekomst een aantal open interfaces meekrijgen, waardoor klanten virtual machines en applicatiebronnen gemakkelijk naar een cloud-gebaseerd datacenter en weer terug kunnen verhuizen. De Citrix WANScaler-technologie speelt een beslissende rol in deze organisatiebrug door applicatieverkeer tussen de cloud en het datacenter van de organisatie te versnellen en optimaliseren, zelfs over lange afstanden.
- Orchestratie Citrix Workflow Studio": Alle onderdelen worden gevangen in Citrix Workflow Studio. Dit zorgt voor krachtige orchestratie en workflow-mogelijkheden. Op die manier kunnen alle producten in het Citrix C3-portfolio dynamisch worden gecontroleerd en aangestuurd. Bovendien worden ze geïntegreerd met zowel de zakelijke doelstellingen als de IT-policies. Workflow Studio stelt gebruikers in staat om de gehele infrastructuur dynamisch te controleren. Voorheen losgekoppelde processen en producten worden geïntegreerd in één samenhangend systeem. Dit maakt het voor cloud providers mogelijk om efficiënte burstable clouds op te zetten die automatisch schalen, afhankelijk van de vraag. Zo wordt hardware beschikbaar op plaatsen waar het nodig is, en wordt maximale energiebesparing behaald door hardware die niet nodig is uit te schakelen.

Veel clouds die diensten bieden gebaseerd op de Xen hypervisor, hebben Citrix gevraagd om mee te denken over een aantal gevirtualiseerde IT-infrastructuur-diensten met meer mogelijkheden. Datzelfde is het geval voor een beter schaalbare infrastructuur om die diensten te leveren aan organisaties en consumenten , aldus Simon Crosby, CTO, Virtualization and Management Division, Citrix Systems. Deze cloud providers gebruiken Xen omdat het een snelle, veilige bare-metal hypervisor is, maar ze willen ook de mogelijkheden van een specifieke virtuele infrastructuurlaag die goede prestaties biedt voor zowel Windows als Linux. Dit zijn: high availability, live relocation, dynamic workload provisioning en andere krachtige beheermogelijkheden die de volledige XenServer-productlijn biedt. XenServer Cloud Edition wordt geleverd met een direct upgradepakket voor kale Xen-implementaties. Daar hoort ook de XenServer-ondersteuning voor Windows-guests bij, inclusief volledige VM-compatibiliteit met Microsoft Hyper-V. Op die manier kunnen onze cloud-klanten hun gebruikers de mogelijkheid bieden om VM s, gecreëerd op Windows Server 2008 Hyper-V, te booten en draaien en uploaden in de cloud. Door die mogelijkheid te combineren met de krachtige delivery infrastructrure van NetScaler en WANScaler, plus de dynamische orchestratiemogelijkheden van WorkFlow Studio, ontstaat een krachtige architectuur voor cloud providers in iedere categorie.

Beschikbaarheid
De Citrix Cloud Center (C3)-productfamilie is per direct beschikbaar en bestaat uit Citrix XenServer Cloud Edition, Citrix NetScaler, Citrix WANScaler en de Citrix Workflow Studio Tech Preview.

(1090 woorden)