Primeur voor Tilburg: TilburgZ LIVE INTERNETTELEVISIE


TILBURG, 20080918 -- 2 keer LIVE TilburgZ TV binnen een week. Niet op de Televisie maar gewoon via internet of op je mobiele telefoon.

vrijdag 19 september - 3 stadsdichters + 3 volkszangers
live videostream vanaf cafe Bet Kolen,
speciale gast: burgemeester Ruud Vreeman
aanvang uitzending 20.00 uur

Henk Verhoeven van stichting Kunstprojecten Tilburg organiseerde al zo'n kleine 10 keer zeer geslaagde optredens van de Tilburgse stadsdichters in de wijken. Deze keer belooft het helemaal een bijzondere avond te worden want naast de stadsdichters treden ook een drietal volkszangers op. Een groot feest in de wijk Broekhoven dus. De avond is gratis toegankelijk, en buiten dat ook nog live via internet te volgen op www.tilburgz.nl en op de website www.hetlangstegedichtterwereld.nl

www.hetlangstegedichtterwereld.nl is onderdeel van het project eeuwig vers van de huidige stadsdichter Frank van Pamelen. Samen met Cist (cultuur in school Tilburg) probeert Frank volgend jaar met alle Tilburgse basisscholen samen het langste gedicht ter wereld te maken, een ultieme dichtexercitie met als doel opgenomen te worden in het Guiness Book of World Records. Op deze site tref je een bonte verzameling filmpjes van Tilburgse gedichten aan.

donderdag 25 september
Debat over de Mall (georganiseerd door Duurzaam Tilburg)
live videostream vanuit de Raadszaal van het gemeentehuis
aanvang debat 20.00 uur

Op TilburgZ wordt er al een poos flink gediscussieerd over de voors en tegens van de MALL.
Zie hiervoor het relamevrije dossier van Henk Kuiper , het artikel van Ruud van Esch (D'66) en een artikel met reacties van Marjo Frenk (GroenLinks).

Stichting Duurzaam Tilburg organiseert op donderdag 25 september in de raadszaal van het gemeentehuis een debat met prominente debaters:

* Dr. Lou Keune, o.a. bekend van De Verklaring van Tilburg (UvT Faculteit Sociale Wetenschappen)
* Anton Nigten o.a. van Stichting Aarde
* Ton Wilthagen (UvT Faculteit Rechtsgeleerdheid: arbeidsmarktproblematiek), OVG vertegenwoordiger
* Bram van Beurden (Stichting Stadsbomen Tilburg e.o.) en sprekers die later bekend gemaakt worden

U bent van harte welkom in de raadszaal, maar ook via de website www.tilburgz.nl is dit debat via een live videostream te volgen.
Meer informatie ove het debat op de website van duurzaam Tilburg





TilburgZ