Ingezonden persbericht


Persbericht
Plaats: Haarlem
Datum: 11 september 2008

Nominaties eTwinningprijs 2008 bekend!

De nominaties voor de Nederlandse eTwinningprijs 2008 zijn bekend! Voor het basisonderwijs zijn genomineerd PCBS Willem de Zwijger in Leiderdorp met het project 'Frietjes? Neen, patat!' en BS De Weijerhof in Boxmeer met het project ŽOur way to save the planetŽ. Voor het voortgezet onderwijs zijn genomineerd het Visser 't Hooft Lyceum in Leiden met het project 'Best' en het Marnix College Ede met het project 'French-Dutch Connection'.

De jury is enthousiast over de kwaliteit van de aangemelde projecten. Alle genomineerde projecten kenmerken zich door een hoge mate van leerlingenbetrokkenheid. Daarnaast zijn de projecten vakoverstiijgend wat inhoud betreft. Naast aandacht voor taal- en ict-vaardigheden is er ook aandacht voor zelfwerkzaamheid, planmatig werken en het uitvoeren van onderzoek. De projecten zijn bovendien goed ingebed in de school, waardoor de duurzaamheid wordt bevorderd. Ten slotte motiveren alle projecten de leerlingen en hun docenten!

In elke categorie (basis- en voortgezet onderwijs) wordt op 19 september 2008 de prijs voor het beste eTwinningproject uit 2007-2008 uitgereikt: een Interwrite Board. De uitreiking vindt plaats tijdens de Open Dag van het Europees Platform in de Philharmonie in Haarlem.

-----------------------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht