Ingezonden persbericht


Persbericht

Oer- Primeur 2008 van eigen bodem

Bunschoten, 19 september 2008. Naast Nieuwe haring en Beaujolais Primeur hebben we ook de Oer-Primeur; een oerbrood dat gemaakt is van de allereerste tarweoogst van het seizoen. Dit jaar is de Oer-Primeur voor het eerst gebakken van biologische tarwe van eigen bodem: de Flevopolders.

Het brood vertegenwoordigt alle kwaliteiten van een nieuwe tarweoogst. Het heeft een volle en krachtige geur en je proeft de versheid en het zonnige frisse van de eerste granen. De ronde meergranen bol is verrijkt met maisbolletjes, gierst en lijnzaad. De pompoenpitten, mais- en tarwevlokken waarmee de bol versierd is, maken hem tot een traktatie. De Oer-Primeur is slechts tijdelijk verkrijgbaar en herkenbaar aan een symbolische tarweaar, die volgens de bakkers een lauwertak van de winnaar symboliseert.

Trots op oogstbaken

Voor de ontwikkeling van de Oer-Primeur hebben alle partijen die een rol spelen in de bakkerijketen intensief met elkaar samengewerkt: de akkerbouwer uit de Flevopolder, de molenaar uit Leeuwarden en de bakker uit Emmeloord. " Het was best spannend om met de invloeden waar iedereen mee te maken heeft geconfronteerd te worden. Het weer bij de akkerbouwer, de keuze van de melange bij de molenaar en de structuur van het brood bij de bakker. Tarwe en dus brood blijft een natuurproduct.

We zijn met zijn allen heel trots op ons nieuwe 'oogstbaken' en dat proef je!", aldus Ad Overgaag, coördinator van de Stichting Oerbrood.

Net als de reguliere Oerbroodvarianten is Oer-Primeur vrij van koemelk-eiwit, lactose en E nrs. De Oer-Primeur is vanaf maandag tijdelijk verkrijgbaar. Het gaat immers om een exclusief aanbod, dat afhankelijk is van de hoeveelheid beschikbare tarwe uit de Flevopolders.

Het brood is verpakt in een groene Primeur broodzak en te vinden op de bakkerijafdelingen van C1000, Super de Boer en MCD.

Noot voor de redactie,