Leefbaar Rotterdam

vrijdag, september 19, 2008

Dries Mosch presenteert enquête Recreatieoord Hoek van Holland

Leefbaarraadslid Dries Mosch heeft gisteren in de raad de teruggezonden enquêteformulieren van de bewoners van Recreatieoord hoek van Holland aan wethouder Bolsius overhandigd. Zo goed als alle recreanten kozen voor de eerste van de twee voorgelegde opties.

Mosch legde de volgende twee opties aan de recreanten voor, inclusief toelichting:


1. (A) Het terrein verwerven via de coalitie en bureau TIM waarbij u allen gezamenlijk het terrein verwerft en verantwoordelijk wordt voor het beheer.

Binnen optie 1 is er echter nog een mogelijkheid die u waarschijnlijk niet door de gemeente voorgelegd wordt:
(B) Het terrein verkavelen en in erfpacht uitgeven aan de recreanten en een overkoepelende vereniging van eigenaren die het beheer over de gezamenlijke infrastructuur doet.


2. Het volledige eigendom en de exploitatie in handen van de gemeente laten.

De tweede optie, het volledige eigendom en het beheer in handen van de gemeente laten, lijkt de meest aantrekkelijke optie. Echter dit biedt weinig garanties voor de toekomst. De gemeente kan immers altijd op haar besluit terugkeren en het alsnog te koop aanbieden. Daarnaast bent u waarschijnlijk overgeleverd aan de grillen van de deelgemeente.

Optie 1(B). Biedt kadastraal eigendom van uw huisje en u verwerft uw eigen geïnvesteerde kapitaal. Leefbaar Rotterdam wil u via deze enquête goed voorlichten en een, van de wethouder onafhankelijk, onderzoek houden.

Slechts op 13 van de 812 geretourneerde enquêteformulieren werd voor optie 2 gekozen. Een duidelijk signaal aan wethouder Bolsius dus, die eerder had aangekondigd zelf een enquête te zullen houden onder de bewoners van het recreatieoord. De wethouder vond het dan ook storend dat Mosch op eigen houtje aan de gang was gegaan. Maar in onze enquête is wel duidelijk te zien wat de gevolgen van bepaalde keuzes kunnen zijn, stelt Mosch, die er nog steeds bang voor is dat de wethouder via een achterdeurtje alsnog tot privatisering overgaat.