Ingezonden persbericht


Renger kwaad na 'onacceptabele' kwalificatie

Renger van der Zande zal de eerste race in Barcelona starten vanaf een teleurstellende negentiende plaats. De Prema Powerteam-coureur had in de slotfase van de kwalificatie veel last van verkeer, waardoor hij zijn eerder gezette tijd niet kon verbeteren. Renger is zeer ontevreden met het resultaat en heeft een hartig woordje gesproken met het team, dat hem compleet op het verkeerde moment naar buiten stuurde.

"Dit is echt een drama", begon hij. "In de kwalificatie heb je twee setjes banden en op je eerste set ben je nog redelijk zwaar, omdat je voor de hele sessie volgetankt zit. De afspraak was om zes rondjes te doen op de tweede set banden. Het team stuurde me echter naar buiten toen er niemand op de baan reed, waardoor ik in de daaropvolgende ronden steeds last had van jongens die net uit de pits kwamen. Dat was gewoon een ontzettend domme beslissing van het team en ik ben dan ook echt behoorlijk pissig. Ik had er gewoon goed bij kunnen staan en dan is zo'n fout onacceptabel."

"Hopelijk heb ik in de race een beetje geluk of misschien valt er wat regen, want onder normale omstandigheden is inhalen hier erg moeilijk."