Ingezonden persbericht


15/09/2008 VOORBERICHT HELLENDOORN RALLY

Jasper van den Heuvel en Martine Kolman op jacht naar de titel

Komend weekend wordt in het fraaie Twentse land de Schutte Informatisering Rally van Hellendoorn gereden. De wedstrijd, over een afstand van 188 kilometer snelheidproeven, speelt een sleutelrol in de verschillende rallykampioenschappen. Zo kunnen Jasper van den Heuvel en Martine Kolman met hun Mitsubishi Evo 9 daar al de titel in de standaard Groep N-klasse veilig stellen, ondanks dat er daarna nog twee rally's op de kalender staan.

Vijfmaal de maximale score uit vijf gereden rally's, Dat is voor Jasper van den Heuvel en zijn navigatrice Martine Kolman tot nu toe de balans over de gereden wedstrijden voor het Rallyclinic Dutch Open. Een 100% score dus, die hen tevens de leiding van dit open internationaal Nederlands rallykampioenschap heeft bezorgd. Het ervaren en tegelijkertijd supersnelle Barneveldse duo beleeft een prachtig rallyjaar, waarin er geen maat op hen bestaat in de Groep N-klasse, de divisie voor direct van showroom modellen afgeleide rallyauto's. De Mitsubishi Evo 9 waarmee het koppel rijdt staat wereldwijd op eenzame hoogte want het model is een ongekend succesverhaal voor de Japanse automobielfabrikant. Waar ook ter wereld is het Groep N-klassement doorgaans een prooi voor de een of andere Evo 9-rijder. Toch zou het wel eens de laatste keer kunnen zijn dat Jasper van den Heuvel - rallycoureur en tevens preparateur van Mitsubishi rallyauto's ­ met de opvallende, oranje gekleurde Evo 9 in eigen land te zien is. Sinds kort is er namelijk een opvolger, de optisch en technisch sterk afwijkende Mitsubishi Evo 10, die de lat weer een stuk hoger legt. "De homologatie van dit model (de typegoedkeuring voor officiële snelheidswedstrijden, red.) is onlangs rondgekomen. Wij zijn al maanden met de opbouw van een Evo 10 bezig en daarmee maken we grote vorderingen. Als alles zo loopt als het nu gaat kunnen we er op 11 oktober in de Nederlandrally in Barneveld mee rijden. Daarmee zouden wij dan de eersten in Europa zijn die met de Groep N Evo 10 een rally rijden", vertelt Jasper van den Heuvel niet zonder trots. "Maar zolang we het Groep N kampioenschap nog niet in de tas hebben zullen we op de bekende Evo 9 moeten vertrouwen. Vandaar dat ons er veel aan gelegen is om in Hellendoorn de titel al veilig te stellen".
Jasper van den Heuvel en Martine Kolman hebben van de organisatie het mooie startnummer 3 gekregen, waardoor ze direct achter de twee snelste World Rally Cars van ons land mogen starten, de imposante en zo goed als nieuwe Subaru Impreza WRC S12 van Mark van Eldik en de Ford Focus WRC 06 van Erik Wevers; de favoriet voor het Rallyclinic Dutch Open 2008. "Op de avondproeven op vrijdag kunnen wij goed met de WRC's meekomen, omdat we in het donker altijd snel zijn. Maar als het licht is en de proeven uit lange rechte einden bestaan dan houden we die auto's niet bij. Bovendien zijn er een paar 400 pk sterke GT-wagens met hele snelle Belgische rijders aangemeld en die lopen op de rechte einden misschien wel nog harder. Toch denk ik dat we daar wel een kansje tegen hebben. We mikken in ieder geval op een eindklassering bij de eerste zes en uiteraard de volle winst in de Groep N-categorie. Dan is onze missie helemaal geslaagd", aldus Jasper van den Heuvel.

De Schutte Informatisering Rally van Hellendoorn bestaat uit 20 klassementsproeven van totaal 188 km. De start is op vrijdagavond 19 september om 19.30 uur (Manege 't Oale Spoor, Hellendoorn) waar om 23.30 uur wordt gefinisht. Op zaterdag is de 06-54 324034 herstart om 09.01 uur en staat om 19.45 uur het finishpodium gepland.


---- --