Time : 11:58:49
Date : 18 September 2008
Sender Name: FOD Binnenlandse Zaken

Veertiendaagse van de veiligheid
De Algemene Directie van de Civiele Veiligheid nodigt u uit op de persconferentie in het kader van " de Veertiendaagse van de Veiligheid ". Ieder jaar wordt er in deze sensibiliseringscampagne die bestemd is voor het grote publiek samengewerkt met de openbare brandweerdiensten tijdens de maanden september en/of oktober, de periode waarin de meeste brandweerdiensten een opendeurdag houden.

Het thema van dit jaar is " De veiligheid van uw kinderen bij brand ". De diensten van de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid hebben voor dit thema brochures en affiches gemaakt die ten dienste van de brandweerdiensten worden gesteld. In de brochure wordt uitgelegd wat de beste reacties zijn bij brand, alsook welke voorzorgsmaatregelen men moet treffen in gezinsverband.

Daar het centraal thema rond kinderen draait, hebben we ook zaken uitgewerkt die rechtstreeks tot hen gericht zijn. Twee pedagogische werkinstrumenten worden aan de scholen voorgesteld.
* Voor de leerlingen van het eerste leerjaar is er een kleurboek en spelletjes waarin de veiligheidsregels bij brand in verwerkt zijn, samen met een zelfklever van het hoofdpersonage van het boek.
* Voor de leerlingen van het zesde jaar wordt er een prijskamp georganiseerd. De drie klassen die het best geantwoord hebben op de twintig vragen van de prijskamp zullen een prijs krijgen die zowel leuk als leerzaam is.

Deze persconferentie zal doorgaan op vrijdag 19 september 2008 om 11h00 in de brandweerdienst van Brussel in de Helihavenlaan. Binnengaan via het nummer 11. Het programma:

11h00 Onthaal
11h15 Presentatie van het thema van dit jaar en de Veertiendaagse in het algemeen. Een woordje uitleg over de brochure, de kleurboek en de prijskamp.
11h45 Vraag-en-antwoordenkwartiertje
12h00 Demonstraties van de brandweermannen met de medewerking van de leerlingen van de Sint-Rochusschool:

* Toren in brand

* Frituurketel in brand
12h45 Drankje

Contact
Gloria Ishiekwene
T 02 500 24 33
gloria.ishiekwene@ibz.fgov.be

http://www.ibz.be