Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Burendag op zaterdag 20 september

Op zaterdag 20 september wordt in Nederland voor de derde keer 'Burendag' gevierd. Het thema van 'Burendag' is dit jaar: 'Kom in actie voor de buurt'. Nederland gaat met elkaar de buurt aanpakken en er nog een groter feest van maken dan voorgaande jaren het geval was. En natuurlijk is er tijd voor een gezellig kopje koffie of een buurtfeest na afloop.

Om al deze initiatieven van buurtbewoners te ondersteunen, stelt het Oranje Fonds 1 miljoen euro beschikbaar. Alle actieve buurten van Nederland, en dus ook binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug, maken kans op zaterdag 20 september bijzonder bezoek te krijgen.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds van Nederland op sociaal gebied dat initiatieven stimuleert die de samenhang in Nederland bevorderen. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Kom in actie voor je buurt!
Op Burendag komt nederland dit jaar massaal in actie voor de buurt. Buurtbewoners die samen in actie komen, door bijvoorbeeld graffiti en vuil te verwijderen, kunnen tot 1.000,- worden gesteund door het oranje Fonds. De buurtinitiatieven die worden gefinancierd moeten bijdragen aan de samenhang in de buurt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om initiatieven als:


- het plaatsen van beplanting;

- het opknappen van een speelplaats voor kinderen;
- het organiseren van een buurtmaaltijd om elkaar beter te leren kennen.

Wat wordt er in de buurt aangepakt?
Op de website www.burendag.nl is voor iedereen zichtbaar wat er zaterdag 20 september door buurtbewoners in zijn of haar buurt wordt aangepakt. Ook kunnen buren zelf een buurtinitiatief plaatsen of zich aansluiten bij een initiatief uit de buurt.

Laatst gewijzigd: 26 augustus 2008