Ministerie van Defensie

DEFENSIE EVENEMENTENKALENDER

20 EN 21 - VIRTUEEL DEMOWEEKEND IN HET MILITAIRE LUCHTVAART MUSEUM

Wat: Tijdens het weekend van 20 en 21 september aanstaande organiseert het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg, in samenwerking met verschillende flight simulator clubs, het Virtueel Demoweekend. Dit flight simulator spektakel biedt bezoekers de kans zelf plaats te nemen achter een PC of in een cockpit om kennis te maken met de wereld van het virtuele vliegen. Heeft u bijvoorbeeld altijd al willen ervaren wat een F-16 piloot voelt tijdens het vliegen van een gevaarlijke missie? Kom dan naar het Virtueel Demoweekend in het Militaire Luchtvaart Museum.

Gedurende dit weekend wordt de bezoeker van het MLM een gevarieerd programma geboden dat volledig in het teken staat van vliegen op de computer.

Verschillende flight simulator clubs geven demonstraties in vliegen met militaire vliegtuigen op de PC. Bezoekers krijgen vanaf het jaar 1943 een beeld van de toestellen waar de Luchtmacht mee vloog en welke missies zij uitvoerden.

Het âVirtual 322 Dutch Spitfire Squadron RAFâ zal onder de vleugels van de Spitfire in de Snijdershal missies tonen zoals deze tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevoerd werden. Bij de lesvliegtuigen die in de Vreeburghal opgesteld staan zal aan de hand van vluchtsimulaties uitleg gegeven worden over de opleiding van een vlieger bij de Luchtmacht.

Hiernaast zullen er workshops worden gehouden waarbij het publiek actief zal âvliegenâ. De flightsimclubs nodigen de bezoekers uit plaats te nemen in een echte cockpit om hun eigen vliegkunsten te testen. Bezoekers krijgen uitleg over de instrumenten in de cockpit en de besturing van het vliegtuig waarna het virtuele luchtruim verkend kan worden. De beleving van vliegen wordt op deze manier nog realistischer.

Het museum is bij wijze van uitzondering in dit weekeinde ook op zaterdag toegankelijk voor publiek. Op beide dagen is het museum geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur.

De reguliere openingstijden van het museum zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Het museum is gesloten op maandag, zaterdag, Nieuwjaarsdag, Eerste paasdag, Koninginnedag, Eerste Pinksterdag en beide kerstdagen.

Wanneer: zaterdag 20 en zondag 21 september 2008

Waar: Militaire Luchtvaartmuseum, Kamp van Zeist 2/4 in Soesterberg

Meer informatie: Kijk voor meer informatie op: http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl/