Kunstverkoop voor het goede doel Bio-Vakantieoord Arnhem zaterdag a.s.

17/09/2008 11:46

Stichting BIO-Kinderrevalidatie

Goed nieuws voor wie graag een doek van Ans Markus of Klaas Gubbels aan de muur wil hangen! Kom zaterdag 20 september naar de kunstdag op het prachtige landgoed van Stichting Bio aan de Wekeromseweg 8 in Arnhem. Iedere bezoeker kan via een speciale kunstroute alle geëxposeerde kunst rustig bekijken. Bieden op de kunstwerken is mogelijk tijdens de veiling aan het eind van de middag. Met een kunstaankoop wordt ook meteen het goede doel gesteund. Gewoon genieten van muziek, dans, theater en eten uit alle windstreken kan natuurlijk ook.

'Bio in de wolken' is de titel van deze bijzondere kunstdag . Bijzonder omdat er zowel kunst van professionele kunstenaars als van gehandicapte kinderen wordt geëxposeerd. Ans Markus 'hangt naast' Jeanet Gerritsen; de een is een beroemd schilder, de ander een minder bekend gehandicapt kind. Beiden verkopen hun schilderij of beeldhouwwerk voor het goede doel. Een deel van de opbrengst van de kunstwerken gaat namelijk naar het Bio-Vakantieoord. Daar worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de gehandicapte kinderen die er met vakantie zijn. Paardrijden bijvoorbeeld, maar ook multimediaweekends en huifkartochten. Activiteiten waarvoor veel geld nodig is. Met deze kunstdag hoopt Bio voldoende euro's in te zamelen voor de financiering ervan.

Van dans tot kookkunst

De Arnhemse wethouder van cultuur, mevrouw H.J. Weeda, opent de kunstdag om 11.00 uur. Daarna zijn er allerlei gratis optredens en workshops. Van tango dansen tot kookkunst en van de langste hoorn ter wereld bespelen tot impressie schilderen. Aan het eind van de dag, om 16.30 uur, begint de kunstveiling. Dan kan er geboden worden op meer dan 100 schilderijen en beelden. Veilingmeester Albert Keddeman van Derksen Veilingbedrijf hanteert de hamer.

De kunstdag wordt georganiseerd door Stichting Bio in samenwerking met De Kunstwerkplaats en Derksen Veilingbedrijf. Meer informatie leest u op: www.bioindewolken.nl.





http://www.bioindewolken.nl