Gemeente Mook & Middelaar


Burendag 20 september te Mook en Middelaar

Actieve buurten krijgen bijzonder bezoek

Op 20 september viert Mook en Middelaar, net als de rest van Nederland voor de 3e keer Burendag! Het thema van Burendag is dit jaar: Kom in actie voor de buurt. Nederland gaat met elkaar de buurt aanpakken en er een nóg groter feest van maken dan voorgaande jaren. En natuurlijk is er tijd voor een gezellig kopje koffie of een buurtfeest na afloop. Om al deze initiatieven van buurtbewoners te ondersteunen, stelt het Oranje Fonds 1 miljoen euro ter beschikking. Alle actieve buurten van Nederland maken kans om op 20 september bijzonder bezoek te krijgen

Kom in actie voor je buurt

Op Burendag komt Nederland dit jaar massaal in actie voor de buurt. Alle actieve buurten maken kans om op 20 september bijzonder bezoek te krijgen. Wat wordt er bij mij in de buurt aangepakt? Op de speciale website www.burendag.nl is voor iedereen gemakkelijk zichtbaar wat er op 20 september in zijn of haar buurt al wordt aangepakt door buurtbewoners. Ook kunnen buren zelf een buurtinitiatief plaatsen of zich aansluiten bij een initiatief uit de buurt. Op deze website zijn ook tips te vinden die bij het aanpakken van de buurt van pas kunnen komen.

Maatschappelijk fenomeen

De afnemende samenhang in de buurt was de aanleiding om in 2006 Burendag te introduceren. Zo vierden vorig jaar 350.000 buren Burendag en werden er meer dan 5.000 buurtfeesten georganiseerd. Het Oranje Fonds neemt dit jaar het voortouw in de organisatie, zodat de nieuwe feestdag nog verder kan uitgroeien tot een maatschappelijk fenomeen. Het Oranje Fonds is het grootste fonds van Nederland op sociaal gebied dat initiatieven stimuleert die de samenhang in Nederland bevorderen. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.