Nostalgie en droefheid op Ottenhome's 'Vaarwel Weekend' in Loosdrecht


LOOSDRECHT, 20080913 -- Nog een laatste keer kan iedereen een weekend in Loosdrecht komen zeilen voordat het vermaarde Watersportcomplex Ottenhome op 5 oktober definitief de zeilen moet strijken. Nederlands grootste verhuurhaven van 16m² zeilboten moet na 80 jaar plaats maken voor de herontwikkelingsplannen van Fortis Vastgoed Ontwikkeling.

Ottenhome was de thuishaven waar honderden Nederlandse bedrijven en personeelsverenigingen hun jaarlijkse zeildag hebben gehouden en tienduizenden jongeren het zeilen hebben geleerd, waar het Loosdrechtse Jazz festival werd gehouden met Pim Jacobs en Rita Reijs. Het was het dorpsplein van Loosdrecht waar iedereen welkom was op het steigerterras. "Ottenhome Loosdrecht heeft gezorgd voor de democratisering van de watersport", zegt Annemiek van de Water, "de emotionele binding met onze gasten is enorm".
Vaarwel

Annemiek van de Water en haar crew hebben het komend weekend, 20 en 21 september, uitgeroepen tot 'Ottenhome Vaarwel Weekend' waar iedereen nog een laatste keer plaats kan nemen voor een zeil-, roei- of kanotocht. Deze laatste keer wil Ottenhome daar geen geld meer voor vragen, alleen reserveren is verplicht (via info@ottenhome.nl ). Het Vaarwel Weekend is bedoeld om met zijn allen nog eens de mooie herinneringen op te halen en heel melancholiek vaarwel te zeggen aan een oer-hollands plekje dat nu definitief verloren gaat. Om nog één keer het vertrouwde Ottenhome gevoel te beleven.


Van de Water hoopt het komend jaar elders onderdak te vinden voor haar 125 huurboten om een doorstart te maken. "Waar Ottenhome verzeild raakt weten we nog niet, maar iedereen kan onze koers blijven volgen op www.ottenhome.nl ".