Warchild


Vier de dag van de vrede met War Child!
Op zondag 21 september wordt wereldwijd de dag van de vrede gevierd. Ook in Nederland worden tal van activiteiten georganiseerd voor kinderen uit de programma's van War Child.

Dam tot Damloop

Zondag 21 september rennen 203 mensen de Dam tot Damloop voor War Child. Tijdens deze "run for peace" proberen de deelnemers zo veel mogelijk sponsorgeld in te zamelen door zichzelf te laten sponsoren door vrienden, familie, collega's en bekenden. Ook bedrijven hebben zich opgegeven, zoals Baker & McKenzie, McAffee, VODW en vele anderen. Nike sponsort voor elke War Child loper een gratis dry fit shirt.

Levende Peacetekens

Op 21 september bouwen 12 scholen, clubs, verenigingen in Nederland levensgrote peacetekens om aandacht te vragen voor vrede. Ook diverse yoga clubs doen mee en zelfs een basisschool in Belgie.

Vredesmars in het Habbo Hotel

War Child organiseert as zondag samen met de online community Habbo Hotel in 31 landen de Global Peace Gathering. Tijdens deze samenkomst komen duizenden Habbo's bij elkaar om gezamenlijk de noodzaak van een wereld zonder oorlog te steunen.

Tijdens de Global Peace Gathering zullen ook verschillende kinderen en jongeren uit Oeganda inloggen en het Habbo Hotel bezoeken. In het noorden van Oeganda heeft 21 jaar een oorlog geheerst tussen het leger en rebellen: iets wat deze jongeren direct hebben meegemaakt. Ze bezoeken Habbo om de Internationale Dag van de Vrede te vieren en om vragen te beantwoorden.

Tot en met zaterdag 20 september kun je op Habbo Hotel de Vredespetitie tekenen. Met het tekenen van de petitie steun je de noodzaak van een wereld zonder oorlog en het werk van War Child.

Kijk ook op www.kidsforwarchild.nl voor meer informatie.