Platform Biologica


Jonnie Boer opent Week van de Smaak
19 september 2008

Zondag 21 september om 14.00 uur wordt de Week van de Smaak officieel geopend in de Hoofdstad van de Smaak:Zwolle. Plaats van handeling is Theater De Spiegel, tegenover Librijes Hotel.

Jonnie Boer van toprestaurant De Librije verricht de officiële opening. Smaakambassadeur Pierre Wind zal het Smaakweekgeschenk 2008 overhandigen aan de burgemeester H.J. Meijer van Zwolle. De presentatie is in handen van actrice Marian Mudder (o.a. van de TV-serie Baantjer).

Centraal staat de verkiezing van de Held van de Smaak 2008, waarbij 12 provinciale kandidaten strijden om de eretitel. Het thema van de verkiezing is dit jaar brood & streekgebonden koek en banket. De finalisten zullen met hun producten op grootse wijze worden voorgesteld.

Naast de juryprijs zal aan de winnaar ook een bokaal worden uitgereikt die beschikbaar is gesteld door het VSBfonds. De finalist die via de website http://www.weekvandesmaak.nl// de meeste stemmen heeft gekregen, wordt beloond met de publieksprijs. Deze wordt aangeboden door Oldenhof Kookkado.

Om 13.45 uur is een fotomoment voor de ingang van Librijes Hotel (tegenover De Spiegel) met Jonnie en Thérèse Boer, Pierre Wind, burgemeester Meijer van Zwolle en de 12 finalisten van de verkiezing Held van de Smaak 2008.

Het evenement is alleen toegankelijk voor genodigden en pers.

Pers kan zich aanmelden via info@weekvandesmaak.nl of 030 232 04 91 (Jasper Vink, Biologica).