Politiedag 2008

Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 21-09-2008

Man aangehouden met gestolen telefoons

NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagmiddag een man aangehouden die een aantal van diefstal afkomstige telefoons in zijn bezit had.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man in zijn auto op de Nijemonde ter hoogte van de sporthal staan. Omdat in die omgeving regelmatig in autos wordt ingebroken bleven de agenten nog enige tijd onopvallend staan kijken wat de man aan het doen was. Op een gegeven moment spraken de agenten de man aan en zagen zij dat hij iets onder zijn jas hield. Al snel bleek dat hij in een tas onder zijn jas ongeveer 15 mobiele telefoons had zitten.

De 24-jarige man uit Houten verklaarde dat hij de telefoons gekocht had. In een buideltasje had de man pepperspray en een groot geldbedrag zitten.

De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De telefoons werden in beslag genomen. Op het bureau probeerde de man diverse simkaarten onbruikbaar te maken. Tevens probeerde hij met één van de telefoons nog snel even een smsje te versturen. De politie vermoedt dat de telefoons van diefstal afkomstig zijn en onderzoekt de zaak.

Man schopt deuk in limo

HOUTEN Een man heeft zaterdagmiddag zonder enige aanleiding een deuk in een limousine geschopt waar een bruidspaar nog in zat.

Rond 13.30 uur kreeg de politie een melding dat een man een vernieling had aangericht aan een auto ter hoogte van Het Rond. Ter plaatse troffen agenten een verlengde limousine met een bruidspaar op de achterbank aan. Naast de auto stond een 37-jarige man uit Houten. Nog voordat de agenten iets aan de man konden vragen gaf hij zelf al aan een deuk in de auto geschopt te hebben. Hij verklaarde dat hij het een overdreven auto vond en dat dat de reden was om tegen de auto te schoppen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het bruidspaar kon gelukkige hun mooiste dag voorzetten.

Man aangehouden

LOPIK De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden omdat hij een agent probeerde te mishandelen.

Tijdens de surveillance zag een motoragent een bestelbusje over de Vogelzangsekade rijden. De bestuurder gaf nergens richting aan. De agent besloot de man te controleren. In eerste instantie gaf de 48-jarige bestuurder uit Lopik zijn autopapieren aan de agente af. Op de vraag of de bestuurder gedronken, werd de man vervelend en gaf aan niets meer met de agent te maken te willen hebben. Hij sloeg de spullen uit de hand van de agent en wilde weer in zijn auto stappen om door te rijden.

De agent wilde dit voorkomen en probeerde de autosleutels door het geopende raam te pakken. Dit lukte maar half. Toen draaide de agent het stuur van de bus zo dat deze niet verder kon rijden en de auto voor een muurtje stopte. De bestuurder begon met de agent te vechten en probeerde hem meerdere malen te slaan om zo uit handen te blijven van de politie. Inmiddels waren meerdere agenten ter plaatse om de man in bedwang te houden. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden en voor verhoor worden ingesloten op het bureau. De agent heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Bestuurders onder invloed

NIEUWEGEIN Op de AC verhoefweg heeft de politie in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 september een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed. Een 40-jarige man uit Nieuwegein kreeg rond 01.15 uur een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 430 ug/l uit. De Nieuwegeiner werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur weer naar huis gestuurd.

NIEUWEGEIN Omstreeks 03.50 uur werd een 39-jarige man uit Nieuwegein op de Weg naar de Poort gecontroleerd. De eerste blaastest gaf aan dat er te veel drank in het spel was. De ademanalyse op het bureau wees de 515 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd de man naar huis gestuurd.

Politie staakt achtervolging van motorrijder

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagmiddag geprobeerd een man op een motorfiets aan te houden omdat hij levensgevaarlijk reed en niet door de politie gecontroleerd wilde worden.

Tijdens de surveillance wilde agenten omstreeks 15.50 uur een bestuurder van een motorfiets op de Sluyterslaan controleren. De bestuurder ging er onmiddellijk vandoor en reed met zeer hoge snelheid over het trottoir, brandgangen, grasveldjes en parken om uit handen van de politie te blijven. Tijdens zijn vlucht bracht hij regelmatig andere weggebruikers in gevaar en moesten diverse mensen wegspringen voor hun leven.

Uiteindelijk staakte de agenten, uit veiligheidsoverwegingen, de achtervolging. Aan de hand van het kenteken weet de politie de identiteit van de bestuurder. Het betreft een 19-jarige man uit Nieuwegein. De man zal gevraagd worden zich op het bureau te komen melden.