Eerste maatschappelijk makelaars aan de slag

21/09/2008 12:33

MOVISIE

Maandag 22 september kent Nederland zijn eerste officiële maatschappelijke makelaars vrijwillige inzet en maatschappelijke stage. Op die dag krijgen zeventien makelaars hun certificaat van de opleiding Maatschappelijk Makelaar uitgereikt. Met de opleiding zijn de makelaars onder andere klaargestoomd om te ondersteunen bij het matchen van tienduizenden maatschappelijke stagiairs met stageorganisaties. Tegelijkertijd versterken de makelaars het vrijwilligerswerk waar ze kun-nen.

Op initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) leidt MOVISIE de eerste lichtingen maatschappelijk makelaars op. De maatschappelijke makelaar vervult een bemiddelings- en ondersteu-ningsfunctie op lokaal of regionaal niveau. De makelaars zijn nu al vaak bezig met deze ondersteuning en werken onder andere bij vrijwilligerscentrales, gemeenten en welzijnsorganisaties.

Officiële uitreiking

De voormalig voorzitter van het Jaar van de Vrijwilliger 2001 en oud-voorzitter Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, Tineke Lodders, zal de certificaten uitreiken aan de vers opgeleide make-laars. Tevens zullen vertegenwoordigers van VWS, OCW en VNG als initiatiefnemers de uitreiking bijwo-nen. De bijeenkomst vindt plaats op 22 september om 15.00 uur in de Fundatie van Renswoude, Agnie-tenstraat 5 te Utrecht.

Najaar volgeboekt

Najaar 2008 volgen nog drie opleidingsreeksen van vijf dagen. Deze reeksen zijn volgeboekt. Eind 2008 start MOVISIE daarom met een overdracht van deze succesvolle opleiding naar de provinciale Centra voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Deze CMO's kunnen vervolgens makelaars in hun regio's opleiden.





http://www.movisie.nl