Gemeente Lansingerland


Goal Gedders winnen voetbaltoernooi Wijkpark Westpolder Wijkpark Westpolder

Westpolder heeft een mooi, nieuw aangelegd wijkpark. In de zomer is het park al volop benut door spelende kinderen. Afgelopen vrijdag, 19 september, is het park officieel en op een sportieve manier geopend.

Het wijkpark staat voor spelen en plezier. Er is voor elk wat wils. Denk aan het groen, het water en de speelvoorzieningen voor alle leeftijden. Van een kunstgrasveld en speeltoestellen tot een houten vlonder waarvan je een hengel uit kunt gooien of een rubberbootje te water laten, zo omschrijft wethouder Jan den Uil het park. Dat bleek ook uit de afgelopen zomerperiode, waarin volop in het park is gespeeld en genoten.

Wijkpark Westpolder

Winst voor de Goal Gedders

Afgelopen vrijdag stond het park in het teken van sportiviteit. Om te vieren dat het park nu definitief klaar is voor gebruik, organiseerde de gemeente een voetbaltoernooi voor alle kinderen in Westpolder. De Duo Penottis, Goal Gedders en Jong Oranje streden tegen elkaar voor de titel beste voetbalteam van Westpolder. Deze titel ging uiteindelijk naar de spelers van de Goal Gedders. Zij ontvingen van Jan den Uil een beker. Voor alle voetballers was er een vaantje. De wethouder voetbalde zelf ook even mee; hij deed de aftrap van de eerste wedstrijd.

Wijkpark Westpolder

Wijkpark voor iedereen

Het wijkpark ligt in de Gouden Griffelbuurt, aan de Oudelandselaan. Het is bedoeld voor alle inwoners van Westpolder, maar ook voor mensen in de omliggende buurten. Iedereen is er welkom. De omwonenden hebben meegedacht over de inrichting van het park. Ter hoogte van het park is op de Oudelandselaan een veilige verkeersoversteek gerealiseerd.