Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 22-09-2008

Alcoholcontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE/AMERONGEN/COTHEN De politie heeft op zondagavond 21 september en in de nacht van zondag op maandag op alcohol gecontroleerd.

In totaal twintig bestuurders moesten in de plaatsen Wijk bij Duurstede, Amerongen en Cothen een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (pass), wat betekent dat geen van hen te veel had gedronken.

Openstaande boetes

ELST (Utr) Een automobiliste bleek op zondagavond 21 september nog enkele boetes open te hebben staan.

Rond 20.30 uur werd een 44-jarige automobiliste uit Veenendaal op de Veenendaalsestraatweg bekeurd omdat zij 10 km/u te hard reed. Bij het natrekken van de vrouw bleek dat zij nog dertien bekeuringen open had staan. Daarop werd de Veenendaalse aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Op het politiebureau kon zij aantonen dat zij op 17 september tien boetes had betaald, maar die bleken nog niet in het signaleringssysteem te zijn verwerkt. De overige drie boetes ter grootte van in totaal ruim 850 betaalde zij, waarna zij het politiebureau mocht verlaten.

Brandstichting

AMERONGEN Op zondagochtend 21 september werd brand gesticht in een schuur.

Rond 06.00 uur zag een 49-jarige man uit Amerongen dat er op de Veenseweg brand woedde in een oude tabaksschuur. Hij slaagde erin het beginnende brandje in de schuur te blussen, maar kort daarna laaide de brand toch weer op en moest de brandweer er aan te pas komen het vuur te bedwingen. Dankzij de vroegtijdige ontdekking door de getuige bleef de schade beperkt.

Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting. Aan getuigen die op zondagochtend iets verdachts bij of in de omgeving van de schuur aan de Veenseweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.