Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 22-09-2008

Suïcidale man zorgt voor nodige werk politie

WIJNGAARDEN - Een man met suïcidale neigingen heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid zondagochtend 21 september veel werk bezorgt. De man was rond 09.20 uur voornemens van een brug te springen nabij Papendrecht maar bedacht zich. Even later stapte de man in zijn auto en reed de N214 op. Nabij Oud Alblas stuurde de man plotseling naar de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer. Op dat moment was er geen tegemoetkomend verkeer waardoor een aanrijding kon worden voorkomen. De man stuurde vervolgens scherp naar links om tegen een boom te rijden. Die miste hij op een haar waarna hij in de sloot terecht kwam. De man stapte hierna uit zijn auto en rende het weiland in. De politie was inmiddels gewaarschuwd door medeweggebruikers. Na een korte achtervolging, te voet, in het weiland kon de man worden aangehouden. Die was het hier echter niet mee eens waardoor de politie gepast geweld moest gebruiken om de man in de boeien te slaan. De man, een 44-jarige inwoner van Papendrecht, is op het politiebureau onderzocht door de crisisdienst en uiteindelijk vrijwillig opgenomen. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen.

Verdachte auto trekt aandacht Politie

GORICHEM Een auto die met hoge snelheid in Gorichem de A27 oprijden. Nabij de afslag Sleeuwijk gaf de politie de bestuurder een stopteken waaraan hij niet voldeed en de snelheid verhoogde. Aangezien de snelheid werd opgevoerd besloot de politie de achtervolging te staken om erger te voorkomen. Dat geduld een schone zaak is bleek toen de auto na enige tijd aan kwam rijden bij de oprit van de A27 in de richting van Gorichem. De man koos eieren voor zijn geld en meldde zich bij de politieauto die daar op hem had staan wachten. Bij controle in het voertuig trof de politie een aantal goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook werd een aantal inbrekerswerktuigen aangetroffen. De auto is hierop inbeslaggenomen voor nadere sporenonderzoek en gestald op het politiebureau. De man, een 31-jarige inwoner van Utrecht, is met een aantal bekeuringen voor het negeren van een stopteken, het overschrijden van een doorgetrokken streep en het overschrijden van de maximum snelheid, heengezonden. Nader onderzoek zal plaatsvinden.

Drie bedrijven object van inbraak

SLIEDRECHT Drie bedrijven zijn dit weekend bezocht door inbrekers. Één van de inbraken vond de afgelopen nacht, 22 september, rond 00.00 uur plaats op de Ringersstraat. De politie werd gealarmeerd door het beveiligingsbedrijf die was gewaarschuwd na het afgaan van het alarm. Na onderzoek in het pand bleek de dader(s) het glas van de voordeur te hebben ingegooid en het pand te hebben doorzocht. Een geldbedrag is meegenomen. Ook bij een inbraak aan de Lelystraat vernielde de daders de voordeur en namen geld mee. Een poging tot inbraak bleef het bij een bedrijf aan de Timorstraat.