Gemeente Brielle


Spijbelcontrole

Maandagmorgen 15 september heeft de leerplichtambtenaar van Brielle samen met de politie een zogenaamde "straatcontrole"gehouden. De bedoeling was jongeren aan te spreken, die gezien hun leeftijd en het tijdstip op school behoorden te zijn. In totaal zijn er maandag 23 jongeren en/of ouders aangesproken. Later is op de scholen geïnformeerd of de jongeren geoorloofd vrij waren. Dit was bij alle jongeren het geval.

Ook voor de toekomst zijn al meerde afspraken gemaakt om dergelijke straatcontroles te houden. Niet alleen in de binnenstad van Brielle maar ook in de rest van de gemeente. Ook zullen rond de vakanties net als in het voorgaande schooljaar weer controles plaats vinden op de scholen zelf.

Als u schoolgaande kinderen heeft dan moet u met het plannen van een vakantie rekening houden met de offciele schoolvakanties. Vakantie onder schooltijd kan alleen als uw kind tijdens de schoolvakanties niet op vakantie kan gaan door de specifieke aard van het beroep van (één van) de ouders. In dat geval mag de directeur eenmaal per schooljaar uw kind voor maximaal tien dagen vrij geven, zodat er toch één gezinsvakantie kan plaatsvinden. Het gaat dan om de enige gezinsvakantie in dat schooljaar. Bij uw aanvraag moet een werkgeversverklaring worden gevoegd, waaruit de specifieke aard van het beroep én de verlofperiode van de betrokken ouder blijken.

Verder moet u met het volgende rekening houden:

in verband met een eventuele bezwaarprocedure moet de aanvraag tenminste zes weken van tevoren bij
de directeur worden ingediend, tenzij u kunt aangeven waarom dat niet mogelijk was;

de verlofperiode mag maximaal tien schooldagen beslaan en mag niet in de eerste twee weken van het schooljaar vallen.

Voor vragen over deze regeling kunt u contact opnemen met de directeur van de school van uw kind(eren) of met de leerplichtambtenaar van de Gemeente Brielle, mevrouw A. Coppens,

t. 471111, of per e-mail: slz@brielle.nl.