Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |'t Harde - Automobilist onder invloed alcohol             |
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 22 september een 29-jarige man uit Elburg aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Een politieagent zag de man rond 00.15 uur naderen op de Stadsweg in 't Harde en moest voor de man uitwijken, omdat deze op de verkeerde weghelft reed. De agent hield de man kort daarna staande wegens gevaarlijk rijgedrag. De bestuurder rook naar alcohol en bleek na een blaastest onder invloed te zijn. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,3 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk - Auto uitgebrand                              |
In de nacht van zondag op maandag 22 september is op de Houtwal in Harderwijk een personenauto uitgebrand.

De brand werd omstreeks 01.30 uur ontdekt. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats bij de Houtwal. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde. Twee auto's die naast de brandende auto stonden, liepen brandschade op. Recht tegenover de parkeerplaats stond tevens een grijze container in brand. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en is hiervoor op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

|     |Heerde -  Man en vrouw gewond bij aanrijding              |
Een 35-jarige man uit Zwolle en een 69-jarige vrouw uit Zwartsluis zijn zondag 21 september gewond geraakt bij een aanrijding op de A50 bij Heerde.

De aanrijding gebeurde omstreeks 22.30 uur. Een 34-jarige man uit Groningen botste achter op de auto van een 35-jarige man uit Zwolle. Hierdoor raakte de man uit Zwolle gewond aan zijn oog. Vervolgens reed een 69-jarige man uit Zwartsluis, met als passagier de 69-jarige vrouw, tegen de 35-jarige man uit Zwolle aan. De vrouw raakte gewond aan haar nek en borst. De Groninger bleek na een blaastest onder invloed te zijn. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,1 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Direct na het ongeval gebeurde een botsing tussen een 46-jarige man uit Witmarsum en een 19-jarige man uit Enschede die beiden het ongeval probeerden te ontwijken. Hierbij vielen geen gewonden.

Einde berichten

-----------------------
(

(

politievoorlichter

telefoon 055- 5486052


---- --