Ingezonden persbericht


Zondag 21 september 2008
Miller Motorsports Park, Tooele, Utah, USA

Teleurstellende race voor Junior Strous en
Dominick Muermans in het Atlantic Championship

De Altantic Championship coureurs Junior Strous en Dominick Muermans reden de voorlaatste race van het seizoen op het 7,219 kilometer lange circuit van Miller Motorsports Park in Tooele, Utah. Junior had een slechte start en ging van de 5de naar de 8ste plaats. Dominick begon en eindigde op de 17de plek.

De Atlantic bolides startten de 50 minuten durende race op een baan waar de grip situatie volkomen was veranderd omdat tijdens de voorafgaande races veel vreemd rubber op de baan was achtergelaten. De rondetijden waren daardoor vier seconden hoger dan in de kwalificaties. Pas na het eerste deel van de race werdt de grip beter. De lengte van het circuit maakte het niet makkelijker voor Junior om de verloren plaatsen na de start goed te maken. Hij moest genoegen nemen met een 8ste plaats. Dominick Muermans had last van onderstuur. Tijdens de start was de rechter kleine voorvleugel afgebroken. Hij eindigde waar hij begon; op de 17de plaats.

Junior Strous: "Ik had een hele slechte start. Ik liet de koppeling opkomen en de motor viel bijna stil. Ik verloor al meteen drie plaatsen voor de eerste bocht. Het was mijn slechtste start in mijn Atlantic Championship carrière tot nu toe. Dit circuit is erg lang en het is hier heel lastig om in te halen. Het was niet mijn weekend."

Dominick Muermans: "Ik had onderstuur problemen omdat de kleine rechter voorvleugel gebroken was tijdens de start. Ik heb echt alles gegeven om bij de rest te blijven maar de lengte van het circuit is me dat niet gelukt. Dit mijn slechtste race van het seizoen."

Race results:


1. Markus Niemla

2. Jonathan Summerton

3. Dane Cameron

4. Carl Skerlong

5. Simona de Silvestro

6. Jonathan Bomarito

7. Tom Sutherland

8. Junior Strous

9. Greg Mansell

10. James Hinchcliffe
17. Dominick Muermans

Championship standings:

1. Jonathan Bomarito 223

2. Jonathan Summerton 216

3. Markus Niemela 214

4. Carl Skerlong 188

5. Junior Strous 181
15. Dominick Muermans 71

For more information please contact:
Cara de Vlaming
Tel: +31 653 463 184
Email: cara@juniorstrous.com

www.juniorstrous.com
www.dmuermans.com
www.atlantic-championship.com
www.raceworld.tv

The Atlantic Championship is the longest-running open-wheel driver development series in North America and celebrates its 35th Anniversary season in 2008. The series is noted for its long history of graduating its drivers into the top levels of motorsport throughout the world, including IndyCar champions such as Bobby Rahal, Danny Sullivan, Michael Andretti, Jacques Villeneuve, Jimmy Vasser, Greg Ray, Sam Hornish Jr. and Dan Wheldon, Indy 500 winners such as Sullivan, Rahal, Villeneuve, Buddy Rice, Wheldon and Hornish, and Formula One world champions such as Villeneuve and Keke Rosberg.

Last race:
Friday 3 October
Road Atlanta, Braselton, Ga, USA

CARS:?Single-seat, open-wheel, Champ Car-type vehicles manufactured by Swift Engineering. The Swift 016.a, which made its debut in 2006, is the designated spec chassis for the championship this season.

ENGINES:?2.3-liter, four-cylinder, non-turbocharged, 16-valve, fuel-injected, Mazda MZR engines, capable of producing 300 horsepower at 8,000 rpm and speeds in excess of 175 mph. Engine development provided by Cosworth.


---- --