Persbericht

22 september, 2008

Avanade presenteert uitgebreide Media Business Management-oplossing

Klanten waaronder Studio 100 profiteren van meer efficiency, effectiviteit en kostenbesparing

Avanade, een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen, was aanwezig tijdens IBC 2008 het grootste Europese media- en entertainmentforum om zijn media- en entertainmentoplossing te presenteren. De oplossing werd voor de eerste keer gedemonstreerd op Microsoft Dynamics AX 2009, de nieuwste versie van Microsoft s populaire zakelijke beheersoftware. De demonstratie van Microsoft Dynamics AX door Avanade onderstreept de grotere aanwezigheid van de organisatie in de Europese markt, met een groei van het aantal klanten waaronder Studio 100.

De oplossing van Avanade integreert en stroomlijnt mediaproductieprocessen, in samenwerking met het Microsoft Dynamics AX 2009 platform. De oplossing ondersteunt marktspecifieke zakelijke activiteiten van planning tot beheer en het inzetten van mediamiddelen.

Avanade heeft een oplossing ontwikkeld voor media- en entertainmentbedrijven die helpt meerwaarde te creëren door een geïntegreerde benadering te bieden voor het werken met productie- en administratieprocessen , zegt Patrik Dannehall, European Dynamics AX Solutions Director bij Avanade. Europa is een belangrijke markt voor ons. We hebben onlangs Quadreon in België overgenomen en hiermee hebben we nieuwe zakelijke kennis en uitgebreide Microsoft Dynamics AX-bronnen aan onze organisatie toegevoegd. Avanade moet de eerste keuze zijn als partner bij organisaties die de Microsoft Dynamics AX-oplossing internationaal willen uitrollen.

Studio 100 een grote aanbieder van familie- en kinderentertainment in België, Nederland en Duitsland was op zoek naar een oplossing waarmee ze hun administratie konden stroomlijnen met een geïntegreerd enterprise resource planningprogramma. Topprioriteit was een projectmanagementsysteem en een geautomatiseerd berekeningssysteem voor royalty s. Na een uitgebreid onderzoek heeft Studio 100 gekozen voor Avanade voor de implementatie van Microsoft Dynamics AX.

Philippe van Negen, Technical Director bij Studio 100, zegt: De belangrijkste factoren voor onze keuze om met Avanade te werken voor de implementatie van Microsoft Dynamics AX waren de hoge functionele pasvorm van het Avanade-aanbod en de professionaliteit en kennis van het Avanade-team. Dit alles wordt ondersteund door een zeer systematische projectbenadering.

Het project loopt nog steeds en de voordelen zijn al heel duidelijk. Dankzij de Microsoft Dynamics AX IP-beheermodule zijn de berekeningen van royalty s volledig geïntegreerd in de accountingsoftware van de organisatie. De standaard Customer Relationship Management (CRM)-module van Microsoft Dynamics AX ondersteunt de marketingactiviteiten van Studio 100 volledig. Microsoft Office SharePoint Server 2007 maakt het mogelijk voor de organisatie om documenten eenvoudig op te slaan en te delen en om samen te werken met andere bedrijven.

Dankzij de strakke planning van Avanade is de implementatie binnen het budget en op tijd afgerond , vervolgt Van Negen. De consultants zijn zeer professioneel, proactief, ondersteunen goed en hebben dankzij hun open communicatie sceptische gebruikers omgeturnd in enthousiastelingen.